enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4487
EURO
34,7895
ALTIN
2.446,57
BIST
9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C

Cizre Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Cizre Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
REKLAM ALANI
12.09.2015
0
A+
A-

Cizre Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Şırnak Valiliği, Cizre’de 4 Eylül’den bu yana süren sokağa çıkma yasağının sabah 7’de sona ereceğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı ise hakkında soruşturma açılan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret’i görevden uzaklaştırdı.

Şırnak Valiliği, Cizre’de 4 Eylül Cuma günü akşam 8’de başlayan sokağa çıkma yasağının yarın sabah 7’de sona ereceğini açıkladı. Valiliğin açıklaması şöyle:

“İlimiz Cizre ilçesinde 4 Eylül 2015 günü saat: 20.00’de başlayan sokağa çıkma yasağı 12 Eylül 2015 Cumartesi günü saat 07.00 itibariyle sona erecektir. Bu süre zarfında güvenlik kuvvetlerimiz bölücü terör örgütü mensuplarına karşı başarılı bir operasyon gerçekleştirmiştir.      

 Bu süreçte sabır ve duyarlılıkla hareket eden çok değerli Cizreli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bölücü terör örgütü mensuplarına karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaya ve kamu düzenini sağlamaya devam edeceğiz.”

Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, hakkında “halkı Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” iddiasıyla soruşturma açılan DBP’li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret’i görevinden uzaklaştırdı.

AYM’den Cizre kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM) Ömer Elçi ve Mehmet Girasun’un, Cizre’de 4 Eylül’den bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin bireysel başvuruda bulunduğunu internet sitesinde belirtti. Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, başvuru kapsamındaki sokağa çıkma yasağı kararının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin tedbir talebinin reddine karar verdi.

Şırnak Valiliği, PKK mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdare Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince, Cizre’de 4 Eylül’de sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi