enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3072
EURO
34,6552
ALTIN
2.409,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Çerkezköy’de flaş gelişme; Kendi teşkilatı Abdullah Öğe nedeniyle istifa ediyor

Çerkezköy’de flaş gelişme; Kendi teşkilatı Abdullah Öğe nedeniyle istifa ediyor
REKLAM ALANI
06.01.2024
0
A+
A-

Çerkezköy’de flaş gelişme; Kendi teşkilatı Abdullah Öğe nedeniyle istifa ediyor

TEKİRDAĞ- BHA

16 Nisan 2023 tarihinden bu yana AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Muhammed Turgut Karataş İlçe Başkanı Salih Azbay’ın aday adaylığı sürecinde tüm aday adaylarına eşit mesafede durmayıp ve aday adaylarından Abdullah Öğe’yi desteklemesine tepki göstererek görevinden istifa etti. Karataş, “ AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Salih Azbay yerel seçimler öncesi siyasi meşruiyetini kaybetmiştir” diyerek tepkisini dile getirdi.

İstifası ile ilgili yazılı bir açıklama yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Turgut Karataş, “ Değerli Çerkezköylüler, 16 Nisan 2023 tarihinde AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan başkanımızın tensipleri ile Çerkezköy Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak atandım. Bu süre zarfında gençlerle ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde başlattık ve önce 14 Mayıs da sonra 28 Mayıs da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimden lider olarak çıkardık. Gururluyuz, çünkü Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yüzyılın seçimi olarak nitelendirdiğimiz bir seçim sürecine başarı ile imza atma fırsatını yakaladık” dedi.

İLÇE BAŞKANI TEK ADAY ÜZERİNE KENDİNİ PLANLAMIŞTIR 

Yerel seçim sürecine girildiğini kaydeden Karataş, “ Çerkezköy’de AK Parti olarak birbirinden değerli 13 aday adayı ile süreç devam etmektedir. Gençlik Kolları olarak hiçbir aday adayımızı birbirinden ayırmadık. Hiçbir adayı da ön plana çıkarmadık veya arka planda bırakmadık.  Ancak bir takım hadiseleri de gözden kaçırmadık. Maalesef Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay aday adaylığı belirleme sürecinde tek bir isim üzerine aday adayı olan Abdullah Öğe’ye göre planlamıştır. Tek bir aday adayına odaklanmış, tüm süreci de Abdullah Öğe üzerine sürdürmüştür. Bir ilçe başkanına yakışmayacak şekilde taraflı, yanlı davranarak diğer aday adaylarının emeğini ve hakkını gözetmemiştir” dedi.

İLÇE BAŞKANI AZBAY’A VE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ÖGE’YE TEPKİ KOYARAK İSTİFA ETTİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığının 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de ve görev sürecinde siyasi meşruiyetini kaybettiğini ifade eden Karataş, “ Tarafsızlığını, objektif ve eşit yaklaşımını koruyamamıştır. Adaylık sürecini bilgi, birikim, deneyim, tecrübe ve çalışkanlığa göre değil ahbap-çavuş ilişkisine dayandırılmıştır. Bu zihniyet ve düşüncenin Çerkezköy halkına da bir fayda sağlayamayacağı aşikardır. Çünkü bu tabloyu 2019 yerel seçimlerin de ismimin başında bir sıfat olmadan, tamamen bir AK Parti neferi sahada bulunmuş ve yine aynı zihniyet ile dönemin Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’ya aynı oyunun oynandığını gördük, şahit olduk ve asla aklımızdan çıkarmadık. Dersimizi aldık. Geldiğimiz noktada 13 değerli aday adayı arasından 12 aday adayımıza ayrı ayrı muamelenin yapılmasına bu defa göz yummadık. Sesimizi haktan ve hakikatten yana çıkaracağımızı buradan perdesinin arkasında ki tüm kahramanlar adına duyuruyorum. Bu vesile ile Ak Parti Çerkezköy İlçe Gençli Kolları Başkanlığından istifa ediyorum” dedi.

MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK 

Karataş, “ Gençleri kimsenin maşası olarak kullanmasına asla müsaade etmeyecek ve kimsenin basamağı olmayacağımızı defalarca bildirmemize rağmen, bizi bu adımı atmaya mecbur bıraktılar. Bilinmelidir ki, bizim sadakatimiz ancak ve ancak Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısı ile Ak sütün içinde ki Ak kıl’ı fark edecek bir berraklıkta olma bilinci ile yine yolumuza perdenin arkasında devam edeceğim. Cumhurbaşkanımızın yanında koşulsuz şartsız yürümeye, dün olduğu gibi yarın da perdenin arkasında mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Biliniz ki, Bizim şerliğimiz onların yaptığı çirkinlikle doğru orantılıdır.  Ak Parti teşkilatları için de şahsi hırsları, kişisel menfaatleri, kulis ve lobi çalışmaları ile insanların emeklerini zayii etmeyi kafasına koymuş tüm AK Partililerde karşı mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Çerkezköy Ak Parti İlçe Teşkilatını fosilleşmiş tüm karakterlerden bugün değilse yarın ama muhakkak arındıracağız. Bu süre zarfı da İlçe Başkanlığı ile herhangi bir rabıtamız olmayacağını buradan tüm kamuoyu ve değerli Çerkezköylü hemşerilerimize duyuyorum. Son olarak tarih geri dönenleri yazmaz, tarih her şeye ve herkese rağmen dik durabilenleri yazar” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Karataş, “ Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik Kolları Genel Başkanımız Eyüp Kadir İnan’a, önceki dönem İl Başkanımız ve Tekirdağ Milletvekilimiz Mestan Özcan’a, Tekirdağ Milletvekilimiz Gökhan Diktaş’a, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcımız Tayfun Arşınkol’a, Gençlik Kolları Marmara Bölge Koordinatörümüz Ali Bayram Doğan’a, önceki dönem İl Gençlik Kolları Başkanımız Gökcan Yüksel’e, Gençlik Kolları İl Başkanımız Adem Çiftçi’ye, Hiçbir şartta ve koşulda beni asla yalnız bırakmayan AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Yönetimine ve yürütme kurulu üyesi kardeşlerimize, tüm zorluklara rağmen desteğini bir an olsun üzerimden eksiltmeyen ve en büyük gücü veren aileme teşekkür ediyorum” dedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi