enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

BÜYÜKELÇİ NEMRUT DAĞINDA GÜNEŞİN DOĞUŞUNU VE BATIŞINI İZLEDİ

BÜYÜKELÇİ NEMRUT DAĞINDA GÜNEŞİN DOĞUŞUNU VE BATIŞINI İZLEDİ
REKLAM ALANI
31.07.2017
0
A+
A-

 

Bir dizi gezi ve temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Güney Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette ilk olarak Valilik Şeref Defterini imzalayan Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, zengin bir tarih ve kültüre sahip Adıyaman’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Güney Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho’yu Adıyaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Büyükelçi Cho’ya Adıyaman’ın tarihi, kültürel değerleri ve sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra Büyükelçi Kültür Turizm İl Müdürü Mustafa Ekinci refakatiyle Pera Antik Kentinden başlayıp sırasıyla Karakuş Tümülüsü,Cendere Köprüsü ve Arsemia’yı gezdikten sonra akşam gün batımını dünyanın 8. Harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı’nda izlediler.Nemrut Dağı milli parklar görevlisi Bilal Mente tarafından karşılandıktan sonra Mustafa Ekinci tarafından Komagene uygarlığı tarihçesi anlatıldı. Tarih bilgisi bittikten sonra fotoğraf sanatçısı Bilal Mente güneşin batışını Sayın büyükelçinin avuçların içerisinde objektif kareleri içerisine aldı. Daha sonra sayın büyükelçi milli parklar görevlisi Bilal Mente’ye teşekkür edip hatıra fotoğrafları çektikten sonra Nemrut Dağı eteklerinde bulunan otelde konakladılar.Sabah saat 04.00 sularında Güneş’in doğuşunu izlemek için Nemrut Dağı zirvesine çıktılar.Güneşin doğuşunu izledikten sonra sayın Büyükelçi Nemrut Dağı milli parklar görevlisi Bilal Mente’ye özel açıklamalarda bulundu.”Çocukluğumdan beri Güneşin doğuşunu merak ediyordum.Bugün ilk kez Nemrut Dağı’nda izledim.Güneşin doğuşunu izleme hayalimi dünyanın 8. Harikası olan Nemrut Dağında gerçekleştirdiğim için çok mutluyum.Nemrut Dağı’nda Güneşin doğuşunu izlemek gerçekten muhteşem”.dedi

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi