enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
35,0071
ALTIN
2.325,73
BIST
9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

BURHAN KUZU: ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ

BURHAN KUZU: ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ
REKLAM ALANI
08.06.2015
0
A+
A-

24’üncü dönem AK Parti milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sonuçların AK Parti için kötü olduğunu söyleyen Kuzu, “Bu tablodan hükümet çıkmaz. Koalisyon bile çıkmaz. Erken seçim kaçınılmaz gözüküyor” dedi.

KUZU’DAN BOMBA AÇIKLAMALAR

“Bu tabloyu hak etmedik. Millete hizmetten başka bir şey yapmadık” diyen Kuzu, yine de milletin kararına saygı duyduklarını belirtti. 3 dönem kuralına takılan Kuzu, bu seçimde milletvekili adayı olmamıştı.

SİSTEMİ ELEŞTİRDİ

Mevcut sonuçların parlamenter sistemin zaaflarını gösterdiğini de söyleyen Kuzu, “Parlamenter sistem denen kokuşmuş sistem, bütün dünyanın başına beladır. Türkiye’de de hep tek parti hükümetleri çalışmış, koalisyonlar tüketmiştir” dedi. Kuzu, çözümün başkanlık sistemine geçiş olduğunu savundu.

“BU TABLADAN HÜKÜMET ÇIKMAZ”

Reuters’a konuşan ancak ismi açıklanmayan bir AK Parti yetkilisi de Kuzu’yla paralel bir şekilde “erken seçim” ihtimalini dile getirdi. İşte ismi açıklanmayan yetkilinin sözleri:

– Bu tablodan hükümet çıkmaz, erken seçim görülüyor.

– Tahminimiz bir azınlık hükümeti ve erken seçime gidilmesi yönünde.

– AK Parti-MHP koalisyonu olursa, bir sonraki seçimde bu oyu da alamayız.

NTV

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi