enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5125
EURO
34,8747
ALTIN
2.440,45
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Gazetecilerden uluslararası medya ilişkileri çalışması

Gazetecilerden uluslararası medya ilişkileri çalışması
REKLAM ALANI
07.12.2023
0
A+
A-

Gazetecilerden uluslararası medya ilişkileri çalışması

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Semra Aman Akyürek ve beraberindeki gazeteci heyet, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Devlet  Desteği Ajansı Müdürü Aygün Aliyev ve Özbekistan STK Milli Federasyon Başkanı Kamoliddin İşanxojayev ve Basın Konseyi ile biraraya geldi.

Gazetecileri Bakanlar Kurulu Başkanı Reşad Mecid karşıladı

Gerçekleşen görüşmelerde Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat da yer aldı. Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Semra Aman Akyürek ve Türkiye İnternet Medya Birliği Başkanı Süleyman Basa’dan oluşan heyet, kardeş ülke olan Azerbaycan’da Basın Konseyi’ni ziyaret etti. Misafirleri karşılayan Bakanlar Kurulu Başkanı Reşad Mecid, son dönemde Azerbaycan-Türkiye medya temaslarının artmasından, karşılıklı ilişkilerin Azerbaycan ve Türkiye’nin her alanda dinamik ilişkileriyle uyumlu ve yeterli olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Medya ve Hükümet ilişkileri

Liderliğini yaptığı kurumun faaliyet yönlerine değinen Merkez Konseyi Başkanı, asıl misyonunun medya-toplum, medya-hükümet ilişkilerini düzenlemek olduğunu vurguladı.

Türkiye ve Azerbaycan medya ilişkileri ele alındı

Konsey Yönetim Kurulu üyesi Agil Alasgar ve Konsey Sekreteryası personelinin katıldığı toplantıda, Azerbaycan-Türkiye medya ilişkilerinin çeşitli yönlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Akyürek milli mücadelenin önemine dikkat çekti

Toplantıda Ülkemizin ve Azerbaycan Medyasının dezenformasyonla mücadeledeki rolüne dikkat çeken Semra Aman Akyürek ise doğru ve hakikat temelli haber vurgusu yaptı. Ayrıca, dezenformasyonla mücadelede ve gerçeklerin dünyaya aktarılmasında medyanın önemli bir rol oynadığı belirtti. Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti olarak yaptıkları faaliyetlere de değinen Akyürek milli mücadele ruhunun  kıvılcımlarının ateş topu haline gelerek mücadelede kazandığı bağımsızlıklara dikkat çekti. Ayrıca Şerife Bacılar, Nene Hatunlar, Kara Fatma’lar ülkemizde Türk topraklarında geçmişte nasılsa bugün ve yarınlarda da tükenmeyecek bir ruha sahip. Kor olan yürekler, ateş topuyla düşmanı her daim yenmeyi bilmiştir bilecektir” dedi. BGYC Başkanı  Akyürek, Önümüzdeki dönemde mevcut tecrübelerin geliştirilmesi adına faaliyetlerin süreceğini belirtti.

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (BGYC) Heyeti Azerbaycan’da resmi temaslarda bulundu. Gazetecilik mesleğine ilişkin yapılan ziyaretler arasında Türkiye ve Azerbaycan ile ilgilide medyanın geçirdiği dijitalleşme ortamındaki gelişmelerine değinildi.

“Bir millet iki devlet”

BGYC Heyeti gazeteciler için düzenlenen gala gecesinde ise Devlet Desteği Ajansı Müdürü Aygün Aliyev bir konuşma gerçekleştirdi. Aliyev, “Bir Millet İki Devlet” vurgusu yaptı. Aliyeva, “Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkiler tarihi zirvesine ulaşmışken bu yöndeki çabalar bizim için yön belirleyicidir. STK Ajansı olarak Türkiye`nin ilgili kurumları ile iş birliğini geliştirerek kardeşlik idealini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yeni Türkiye yüzyılında kardeşlik paydaşlık ve öz”

Akyürek, Yeni Türkiye Yüzyılı Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Paydaşlık, Kardeşlik ve Öz temalı çalışma ile Azerbaycan’da önemli birtakım ziyaret ve istişarelerle yapılan ve yapılacak çalışma faaliyetleri için 3 günlük bir program gerçekleştirdiklerini söyledi. İlk gün temaslarının Azerbaycan’ın kültürel ve kent estetiği ile ilgili dikkat çeken ayrıntıları üzerine olduğunu belirtti. Ardından yapılan mesleki bir buluşma ve sonrasında Türkiye Evi ziyaretinde Tenzile Rüstemhanlı ile kardeşlik ve paydaşlık ilişkileri temelli konuşmaların pekiştirildiğini ifade etti. Azerbaycan’da ki Türkiye ve Azerbaycan Sanayici ve İş İnsanları ile temas halinde iş dünyasının rolüne dikkat çektiklerini ve bugüne dek yaşanmış tecrübelerin aktarımlarının sağlandığını söyledi.

Akyürek ayrıca, Basın Müzesi’nin geçmiş tarihi yansıtan yüzünün hala bugünün gerçekleriyle buluşarak yaşama geçirildiğini belirtti ve Azerbaycan Matbuat Şurasında da mesleki faaliyetlerin Devlet Kurumlarınca işlerliğinin  çalışmalarının ele alındığını söyledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi