enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4720
EURO
34,8866
ALTIN
2.432,48
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
28°C
Adıyaman
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

‘Bir Ankara Hikayesi’ sanat etkinliği gerçekleşti

‘Bir Ankara Hikayesi’ sanat etkinliği gerçekleşti
REKLAM ALANI
15.11.2023
0
A+
A-

‘Bir Ankara Hikayesi’ sanat etkinliği gerçekleşti

13 Kasım akşamı Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleştirilen görkemli bir basın lansmanı ve ilk gösteriyle perdelerini açan etkinlik, Ayhan’ın benzersiz sunumu ve Musa Göçmen Senfoni Orkestrası’nın büyülü melodileriyle büyük beğeni topladı.

Ayrıca, Filiz Özgen Özdemir Şimşeki’in küratörlüğünde yapılan Ankara Fotoğrafları Sergisi, katılımcılardan büyük ilgi gördü, etkinliğe ayrı bir değer kattı. Sergide aynı zamanda fotoğraf sanatçıları Anıl Değer, Hülya Demet Tatlı, Soner Pek ve Canan Dönmez’in özel çalışmaları da yer aldı.

Pınar Ayhan Rüzgarı

Ankara’nın sosyal ve kültürel hayatının nabzını tutan isimlerden Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Ankara İl Kültür Müdürü Ali Ayvazoğlu, ABB İl Kültür Müdürü Ali Bozkurt ile ATO Başkan Yardımcısı sayın Halil İbrahim Yılmaz, lansmanın ardından gerçekleştirilen Pınar Ayhan’ın imzasını taşıyan bu özel gösteriye katılarak desteklerini bir kez daha gösterdiler.

Bu esere anlatımı güçlendirmek için ABB tiyatro oyuncuları ve Ankara Kulübü Derneği seymenleri eşlik etti. Eser, ışık tasarımı, dramaturjisi, genç cumhuriyeti temsil eden küçük kız çocuğuyla, Medeniyeti simgeleyen mankenleriyle Başkent tiyatro sanatçılarının da katılımıyla görsel bir showa imza attı. Büyüleyici atmosferde, Pınar Ayhan sahnedeki etkileyici performansıyla 1920’li yılların Ankara’sını, başkent oluşunu ve Milli Mücadele dönemini adeta canlandırdı.

Şarkılarıyla duygu yüklü bir atmosfer oluşturan sanatçı, seyircileri geçmişe götürerek Ankara’nın özgün atmosferini hissettirdi. Geceye renk katan Musa Göçmen Senfoni Orkestrası ve solist, soprano Derya Özer Bildir ise müzikal zarafetiyle izleyenlere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

“Pınar Ayhan, Ankara’nın Destanını Yeniden Yazdı!”

Sahnedeki enerji ve coşkusuyla tüm davetlileri etkileyen Pınar Ayhan’a yöneltilen “Pınar Ayhan, Ankara’nın destanını yeniden yazdı!” yorumu, gecenin başarısını özetledi.

Ersan Petekkaya’nın genel sanat yönetmenliğini üstlendiği müzikal oyun, ilk gösterisinin büyük bir coşkuyla karşılanmasının ardından şimdi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Gösterinin takvim ve bilet bilgileri, sanatseverlerle paylaşılmak üzere titizlikle hazırlanıyor.

Sanatın Diğer Kahramanları

Genel Sanat Yönetmeni: Ersan Petekkaya

Orkestra Şefi: Musa Göçmen

Solist: Derya Özer Bildir

Arp: Çağatay Akyol

Koro: Vista & Alegria

Dans: Ankara Kulübü Derneği

Görsel Tasarım: Ömer Yılmaz

Medeniyeti Simgeleyen Mankenler: Başkent Tiyatrosu Sanatçıları

Kostümleri: Mine Gökbuget Erbek

Pınar Ayhan Kostüm: Hafize Ayık

Proje Danışmanları: Şevket Bülent Yahnici, Dr. Necati Yalçın, Prof. Dr. Mustafa Tatçı

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi