enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Belediye meclisi üyeliğinin önemi

Belediye meclisi üyeliğinin önemi
REKLAM ALANI
20.05.2018
0
A+
A-

Önceki makalelerimde Kahta yerel seçimlerine yönelik düşüncelerimi paylaşmıştım.

Belediye meclisi ve çalışması hakkındaki bilgilerimiz ne kadar diye sorduğumuzda gerçek ortaya çıkacaktır. Bunun sebebini de katılımcı yapı imkanlarının zayıf olduğuna bağlıyorum.
Seçimler yaklaştığında kaba siyasetle, kutuplaşmalar içerisinde sadece belediye başkan adaylarına ve partilerine odaklanmakta. Bu belediye yönetimine talip olanların bütün gerçeğini yansıtmamakta. Seçmenlerin belediye meclis üye adaylarını tanıma, hakkında bilgi edinme ve belediyecilik konusundaki görüş ve taahhütlerini tanıma fırsatları oluşmamakta.
Belediye meclis üye adayları için ne gibi ölçütlerle liste hazırlandığı sorgulanması gereken bir konudur. Adayın bireysel bilgi ve beceresinden ziyade, akraba çevresi ve grup kimliği ağır basmakta. Bunu da siyasetçilerin seçmeni müşteri olarak görmesine bağlıyorum. Belli bir sülaleyi memnun etmek ve oylarını almak için bir avantaj ve menfaat sunma eğilimi mevcuttur Kahta’mızda.
Tüm Kahta’lıların ortak menfaatinden ziyade ittifak eden ailelerin kendi aralarında kurdukları mutabakat önem arzetmekte. aileler mutabakatından Kahtalılar mutabakatına nasıl geçilecek derinden düşünüyorum.
Bu işin tek çaresi belediye meclis üyeleri ve işe ehil olup olmadıkları bilgisini tüm seçmenlere anlatmaktır. Seçmende sadece belediye başkanı seçmediği bilincini geliştirmek gerekmekte. Tüm seçmenleri temsilen ortaya çıkan belediye meclisinin önemini yaymak gerektiği inancını taşıyorum.
Nüfusu gereği Kahta belediye meclisimizin 25 asil ve 25 yedek üyesi vardır. Çok sayıda parti seçimlere katılmakta olduğundan yüzlerce Kahtalı belediye meclis üyeliğine aday olmakta. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu adaylar nasıl listeye girmekte ve lişte nasıl oluşmakta sorgulanması gereken bir konudur.
Belediyecilikte her ne kadar belediye başkanları çözüm merkezinin başında iselerde aslında belediye başkanının çalışmalarını yürüten sorunları inceleyen gerektiğinde çözümleri belediye başkanının önüne getiren ekip çalışması yapan meclisi ve encümen üyeleridir.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi