enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4542
EURO
34,6446
ALTIN
2.391,36
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Başkentte “100 Yılın Ses Tüneli’ Cumhuriyet’in 100. Yılı Dijital Deneyim Sergisi” açıldı

Başkentte “100 Yılın Ses Tüneli’ Cumhuriyet’in 100. Yılı Dijital Deneyim Sergisi” açıldı
REKLAM ALANI
15.12.2023
0
A+
A-

Başkentte “100 Yılın Ses Tüneli Cumhuriyet’in 100. Yılı Dijital Deneyim Sergisi” açıldı

“100 Yılın Ses Tüneli Cumhuriyet’in 100. Yılı Dijital Deneyim Sergisi” İletişim Başkanlığı tarafından açıldı. Sergi, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren, toplum hafızasında iz bırakan gelişmeleri ve önemli isimleri konu alıyor.

Açılışını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un gerçekleştirdiği, 1923-2023 yıllarını içeren ve yüzyıllık döneme katkı sağlayan değerli isimleri ve önemli olayları tarihsel anlatıya dönüştüren sergi Türkiye’nin ilklerini ve enlerini kapsıyor. Türkiye’nin siyasi ve iktisadi gelişimini aktaran sergi, Türkiye’nin sanayiden teknolojiye, eğitimden spor ve sanata tüm alanlarındaki başarılarını irdeliyor.

Sergide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye’nin son 20 yılda gerçekleştirdiği atılımlar, uluslararası başarılar, ikinci yüzyıla güçlü hazırlanış sürecini de aktarılıyor.

“100 Yılın Ses Tüneli’” Sergisi’nde Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne kadar yaşanan önemli siyasi ve toplumsal anlar başarılar ve antlaşmalar yer alıyor.

Sergide Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanı konuşmasından, Adnan Menderes’in ilk kez seçimle Başbakan olduğu dönemden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan seçilmesi gibi Türkiye’nin tarihi dönemlerine yön veren önemli olaylar yer alıyor.

Aynı zamanda sanat, spor, bilim alanlarında kazanılan uluslararası başarılar, akademik çalışmalar, filmler ve şarkılar “100 Yılın Ses Tüneli’” Sergisi’nde vatandaşlarla buluşturuluyor.

Sergide cumhuriyetin ilk yüzyılının hikâyesi, iktisat, icraatlar, sanat, bilim ve spor gibi alanlarla anlatılırken, ikinci yüzyıl için de geçmişe bakarak geleceği tahayyül eden yapay zekâ teknolojisi kullanılıyor.

Sergide Kelimeler, Anılar, En Önemli Anlar ve Yüzler” bölümleri yer alıyor. Yapay zekâ ile küresel ve bölgesel liderlik, akıllı şehirler, teknoloji, savunma sanayi, yerli ile millî, sürdürülebilirlik ve teknopark gibi kavramlar güçlü Türkiye’nin ikinci yüzyılını tasvir ediyor.

Sergi 20 Aralık’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi