enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5130
EURO
34,9419
ALTIN
2.434,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

  VALİ DEMİRTAŞ’TAN ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ       

  VALİ DEMİRTAŞ’TAN ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ       
REKLAM ALANI
04.08.2015
0
A+
A-

        Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte Bölücü Terör Örgütünün saldırısı sonucu Ağrı Doğubeyazıt’ta şehit düşen Jandarma Er Medet Mat’ın Kahta ilçesine bağlı İkizce Köyünde yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
 Kur-an okunarak dua edilen taziye ziyaretinde, Vali Mahmut Demirtaş acılı aileye sabır diledi.
Ziyarette acılı aileye sabır dileyen AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Terörden medet umanlar Medet kardeşimizi şehit ettiler. Terörle mücadelemiz etkin bir şekilde devam edecektir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onlar ölü değillerdir. Onlar, peygamberlerin bile gıpta ettiği bir makam olan şahadet mertebesine ulaştılar. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Şehitlerimizin kanıyla sulandı. Bu ülkede Kürdüyle-Türküyle, Alevisiyle-Sünisiyle yaşayan 78 milyon kardeşimiz bir ve beraber olarak bu bayrağın dalgalanması için kanının son noktasına kadar mücadele edecektir. En çok Kürt kardeşlerimize baskı uygulayan bir terörle karşı karşıyayız. Şehit olan Medet Mat’a bir Kürt kardeşimizdi. Nereden gelirse gelsin, terörün dili, dini, rengi, ırkı ve kimliği olmaz. Dolayısıyla terörü lanetliyor ve kınıyoruz. Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Kamu düzeninin ihdası noktasın tüm tedbirler alınmaktadır. Türkiye’de güvenlik varsa özgürlükler anlam ifade eder. Güvenliğin tesisi noktasında hükümetimiz ve devletimiz her türlü tedbiri almaktadır. Şehit Medet Kardeşimize Allah’tan rahmet, acılı ailemize de sabır ve başsağlığı diliyorum”dedi.
Medet Mat’ın şahadeti ile Adıyaman’ın son üç gündür yas içerisinde olduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş ise, “ Şehit Medet Mat kardeşimize Allah’tan rahmet, acılı aileye ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Medet kardeşimizin tek bir amacı vardı vatani görevini yerine getirerek evine dönmek istiyordu. Ama maalesef terör örgütü, alevi-sünni, kürt-türk demeden insana değer vermediği gibi, amacı bu memleketi parçalamak, bu memleketi bölmek, bu memleketin gelişmesinin ve kalkınmasının önünde engel teşkil edip, prangalar vurmaktır. Ama milletimizin sağduyusu buna fırsat vermeyecektir. Medet Kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum”dedi. 
Şehidin acılı babası Nusret Mat ise, metanetini koruyarak, “Vatanımız ve milletimiz sağolsun. Medet 60 arkadaşına siper olup şahadete eriştiği için gururluyum. Ne mutlu Medet’e ki şahadet mertebesine ulaştı. Şehit babası olarak başım diktir. Ben ve dört oğlum bu vatan için gönüllü şehit olmaya hazırız”şeklinde konuştu. 
Şehit Medet Mat’ın abisi Muhammet Mat ise, “Bu savaş Kürt-Türk savaşı değil, İslam ile kâfirlerin savaşıdır. Kardeşimin de Uhud’ta Bedir’de şehit düşenlerden hiçbir farkı yoktur. Onlar kadar değerli, onlar kadar şahadete ermiş bir insandır. Biz bununla gurur duyuyoruz. Biz Müslüman Kürtler sağ oldukça bölücü terör örgütü amacına ve ideallerine ulaşamayacaktır. İslam’ın son kalesi bizim kanımız damarlarımızda olduğu müddetçe duracak ve İslam’ın son kalesini muhafaza edeceğiz. Ben ve kardeşlerim bu dava uğruna canımızı fedaya hazırız. Ne mutlu bize ki efendimizin getirdiği dine ve bu vatana şehit verdik. Bundan daha gururlu bir şey yoktur. Cenabı Allah bütün şehitlerimize rahmet, gazilerimize de tez zamanda sağlık ve sıhhat versin”dedi.
Vali Mahmut Demirtaş ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, daha sonra şehidin annesi Nimet Mat’ı ziyaret ederek elini öpüp, başsağlığı diledi. 

 

 

 

 
 
 
  

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi