enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Bakan Yerlikaya’dan kayıp işçilere ilişkin açıklama geldi

Bakan Yerlikaya’dan kayıp işçilere ilişkin açıklama geldi
REKLAM ALANI
14.02.2024
0
A+
A-

Bakan Yerlikaya’dan kayıp işçilere ilişkin açıklama geldi

Erzincan’ın İliç İlçesinde maden ocağında meydana gelen ve 9 işçinin heyelan altında kalmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ” Maden ocağında toprak kaymasında kayan kütlenin toplam hacminin ilk belirlemelere göre 9-10 milyon metreküp olduğu belirtiliyor. Maalesef 9 işçimiz bu kütlenin altında kaldı ve hemen arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı ve aralıksız devam ediyor.” dedi.

Ayrıca Bakan Yerlikaya 339’u arama-kurtarma personeli ve diğer görevlilerle birlikte bin 800 personelin arama kurtarma çalışmalarında  görev aldığını belirtti.

Arama kurtarma çalışmalarına 626 araç, 97 aydınlatma kulesi, 32 iş makinesi, 6 dron, 44 jeneratör, 3 KBRN aracının katıldığını belirten Yerelikaya, “5 metale duyarlı radar cihazı ile arama-kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şunları kaydetti:

“İnsan kaynakları ve personel açısından hiçbir ihtiyacımız yok. Yapılan tüm değerlendirmelerde aradığımız arkadaşların 5’inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3’ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor.

100 dönüme yayılmış 9-10 milyon kütleden bahsediyoruz. Bu kütle içinde bir avantajımız var. Bilim insanlarının bize söyledği, araç içinde olan ve konteyner içinde olan demek bizim metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde tarama başladık. Daha hızlı aksiyon alabilmek adına bu radar taramalarıyla bu araçlar ve konteynerle ilgili bir iz alır almaz daha çok oraya odaklanıp mesafe almak istiyoruz.

Arama-kurtarma personelinin çalıştığı bölgelerde heyelan riski yok. Arama-kurtarma çalışmalarının güvenliğinden taviz vermeden çalışmalara devam etmek istiyoruz. Duamız temennimiz güzel haber vermek. Bu noktada çalışıyoruz. İnşallah hayırlı haber vermek bizlere nasip olur. Medyamız olayı an be an iletmek için gayret gösteriyor. Teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza sürekli bilgi veriyoruz ve talimatlarını alıyoruz.

Aramayı seri yapmamız lazım. Bunun için avantajımız, radarla radarın derinliğine geldiği mesafede bunlara erişebiliriz. Gece-gündüz durmayacağız arama-kurtarma çalışmalarını sürdüreceğiz. Bir ihlal var-yok meselesinin izahı ile ilgili idari ve adli soruşturma sürüyor.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi