enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bakan Bak Gençler Ses Yarışmasında Şarkı Söyledi – Birlik Haber Ajansı

Bakan Bak Gençler Ses Yarışmasında Şarkı Söyledi – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
02.11.2025
0
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Gençler Arası Ses Yarışması Türkiye Finali, İstanbul’daki Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bakanbak1

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce, gençlerin geleneksel sanatımıza sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla 10 yıldır yapılan Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarında bilgi, ses, şiir ve tiyatro dallarında gençlere yeteneklerini sergileme fırsatı sunuluyor.

Geçen hafta Antalya’daki Aspendos Antik Tiyatrosu’ndayapılan Gençler Arası Tiyatro Yarışması Finali’nin ardından bu kez Gençler Arası Ses Yarışması Türkiye Finali gerçekleştirildi.

Bakanbak2

“Sahne Sırası Sende” sloganıyla yapılan Gençler Arası Ses Yarışması Finali, daha önceki yıllardan farklı olarak Ankara dışında, İstanbul’daki Yıldız Teknik Üniversitesi DavutpaşaKampüsü Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Türkiye Finalini; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu ile çok sayıda öğrenci izledi.

17-25 yaş aralığındaki 7 bin 992 gencin başvuru yaptığı Ses Yarışmasında il ve bölge elemelerinin ardından finale kalanlar;‘‘Türk Müziği’’, “Popüler Müzik” ve “Özgün Yorumlama” olmak üzere 3 ayrı kategoride eserler seslendirdi.

Büyük bir heyecana sahne olan Gençler Arası Ses YarışmasıTürkiye Finalinde; Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Doç. Dr. İlker Deniz Başuğur, Doç. Dr. Görkem Aytimur ve Dr. Öğretim Üyesi Salih Gündoğdu jüri üyeliği yaptı.


Göbeklitepe’de yeni kazı alanı ziyarete açılıyor

Göbeklitepe’de yeni kazı alanı ziyarete açılıyor

İçeriği Görüntüle

24131988 D233 467D B884 3F28D3017Fa2

Bakan Bak sahnede sanatçılarla birlikte şarkı seslendirdi

Sinan Akçıl, Ece Mumay, Aydilge, Zehra Gülüç ve Reyhan Taghan’ın konuk sanatçı olarak katıldığı finalde gençlerin performansı büyük beğeni toplarken, Bakan Bak, yarışmayıilgiyle takip etti.

Bakan Bak, program boyunca alkış ve ritim tutarak gençlerin heyecan ve coşkusuna ortak oldu.

Salonda bulunan gençlerin büyük ilgi gösterdiği sanatçılar, şarkılarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşatırken, Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, daha sonra sahneye çıkarak “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısını konuk sanatçılarla birlikte seslendirdi.

“Gençlerimiz güzel işler yapıyor”

Gençler Arası Ses Yarışması Türkiye Finali öncesinde konuşma yapan Bakan Bak, gençlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Güzel bir ortam var. Birbirinden yetenekli genç yarışmacılar sahne alacak. Değerli jüri üyelerimiz ve konuk sanatçılarımız bizimle beraber. Orkestramız hazır. Güzel bir akşam olacağına inanıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere çok kıymet verdiğini vurgulayan Bakan Bak, “Sayın Cumhurbaşkanımız gençlerle ilgili projelerimizi her zaman destekliyor. Gençlerimiz güzel işler yapıyor. Onların önünü açacak yatırımlarımız var. Ülkemizin geleceğisiniz. Sizleri seviyoruz. Sanatta, bilimde, sporda, her alanda başarılı gençlerimizle yol yürümeye devam edeceğiz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ekibine teşekkür ediyoruz.Tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, yarışmada dereceye girenlere ödüllerini verdi

Gençler Arası Ses Yarışması Türkiye Finalinde dereceye girenlere ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak takdim etti.

Yarışmada, ilk üçe giren gençler, “Uluslararası Hareketlilik Programları”ndan birine direkt katılma hakkı elde etti.

Finali izlemeye gelen izleyicilerden arasından kurayla seçilen 200 kişi, A Milli Futbol, Basketbol veya Voleybol Takımlarının maçlarından birini izlemeye hak kazandı.

REKLAM ALANI
Güncel Konular
Namaz Vakitleri
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
 
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI
Güncel Konular TÜMÜ
timbir - birlik haber ajansi