enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4937
EURO
34,7859
ALTIN
2.441,89
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
26°C
Adıyaman
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C

Bahçeli’den Akşener’e çağrı: Partinin başında kal

Bahçeli’den Akşener’e çağrı: Partinin başında kal
REKLAM ALANI
10.04.2024
0
A+
A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Alparslan Türkeş’in kabrine karanfil bıraktı ve bakır ibrikle su döktü. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, Türk milletinin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Türkiye’nin Büyük Meseleleriyle Karşı Karşıyayız

Bahçeli, Türkiye’nin büyük meselelerle mücadele ettiğini ve iç dış tehditler altında olduğunu belirterek, yeni bir süreçte olduklarını ifade etti. Terörle mücadelede önemli mesafeler katettiklerini dile getiren Bahçeli, Türk milletinin yeniden dirilişi için mücadele çağrısında bulundu.

Siyasi İstikrarın Önemi

Siyasi istikrarın önemine vurgu yapan Bahçeli, siyasi partilerin içinde fitne ve fesatın arttığını belirtti. Siyasi kurumların demokrasinin güçlenmesini arzuladığını ifade eden Bahçeli, önce içlerinde istikrarı sağlamaları gerektiğini söyledi.

Altılı Masa ve Siyasi Yenilenme

Altılı masanın Türk siyasi hayatında önemli bir örnek olduğunu dile getiren Bahçeli, siyasi kurumların kongreleriyle yenilenmeye çalıştığını belirtti. Ayrıca, İyi Parti’nin olağanüstü kongresine değinerek, çoklu adayların partiyi küçültme riski taşıdığını ifade etti.

Meral Akşener’e Çağrı

Şimdi basından takip ettiğim kadarıyla önüne gelen aday olmaya çalışıyor. Bu adaylık onların en tabii hakkıdır. Fakat çoklu adaylar, çoklu bölünmelere vesile olabiliyor. Küsmeler, kırılmalar, ayrışmalar partiyi küçültme gibi gayretler olabiliyor. O sebepten dolayı önümüzdeki siyasi istikrarı, siyasi partilerdeki istikrarla ilişkilendirerek, sayın Meral Akşener Hanımefendi’nin ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında devamında, onunla beraber aday olmayı düşünen, proje sahibi arkadaşların da etrafında kenetlenerek Türkiye’nin meseleleri konusunda çaba gösteren bir parti konumuna gelmesini düşünmekteyim.

Ne de olsa geçmişte ilişkilerimiz olan, geçmiş dönemlerde kardeşliğimiz bulunan, siyasi hareketlerde komşuluk imkanını bulmuş olan bu siyasi partinin böyle bir oyuna, böyle bir tahrike düşmeden kararını vermek suretiyle 27 Nisan’da Türk siyasi hayatındaki faaliyetlerini gözden geçiren bir olağan kongreyle genel başkan seçeceği yerde, istişarelerle partilerini güçlendirecek bir yola girmelerini tavsiye ediyorum”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi