enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Aydın, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Gününde Türkiye’yi Temsil Etti

Aydın, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Gününde Türkiye’yi Temsil Etti
REKLAM ALANI
04.07.2018
0
A+
A-

Japon Büyükelçi Miyajima’nın ev sahipliğinde büyükelçilik konutunda Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü dolayısıyla verilen resepsiyonda konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye ve Japonya arasındaki mükemmel ilişkileri 2013 yılında tesis edilen, “Stratejik Ortaklık”la taçlandırdıklarını söyledi.

Resepsiyona, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Dışişleri Güney Asya Genel Müdürü Fazlı Çorman’ın yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetli katıldı.
Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Miyajima, “Japonya’nın Ankara Büyükelçisi olarak kendimi ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluk ve iş birliğini daha da gelişmesine adamaya devam edeceğim. Türkiye ve Japonya iki devlet tek yürektir.” dedi.
-TBMM BAŞKANVEKİLİ AYDIN; “TÜRK HALKI,JAPON HALKINA DERİN BİR SAYGI VE SEMPATİ DUYMAKTADIR”
Türkiye-Japonya ilişkilerinin güçlenmesi ve derinleşmesine önem verdiklerini dile getiren TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın; “Dost ülke Japonya’nın Öz Savunma Kuvvetleri Günü resepsoyununda olmaktan onur duyuyorum.  Ülkelerimiz arasındaki coğrafi mesafe, devletlerimiz ve halklarımız arasındaki güçlü dostluk bağlarının kurulmasına engel olamamıştır. Türk halkı tarihi dostluk ve dayanışma bağlarına sahip olduğumuz Japonya’ya ve Japon halkına derin bir saygı ve sempati duymaktadır. 1890 Yılında Ertuğrul Firkateyninin geçirdiği kaza neticesinde Japon köylülerin çok saıda denizcimizi kurtarması, 1987 yılında İran-Irak Savaşı sırasında Tahran’da mahsur kalan Japon vatandaşlarının Türk Hava Yolları tarafından tahliye edilmeleri gibi ortak geçmişimizde paylaştıklarımız Türk ve Japon halkları arasındaki dayanışmayı güçlendirerek gerçek bir dostluğa dönüştürülmüştür. Japonya ve Türkiye ortak sınırları olmayan birer gönül komşusu olmuşlardır. Türkiye ve Japonya barış, demokrasi, hukukun üstünlüğü, küresel refah ve istikrarın artması gibi ortak değerleri ve idealleri paylaşmaktadır. Çeşitli uluşlaraası sorunlara benzer bakış açılarıyla yaklaşan Türkiye ve Japonya arasındaki mükemmel ilişkileri 2013 yılında tesis ettiğimiz, “Stratejik Ortaklık”la taçlandırdık. Ülkelerimiz arasındaki karşılıklı üst düzey ziyaretler, ilişkilerimizin kazandığı ivmenin önemli bir göstergesidir. Türkiye ile Japonya arasındaki güçlü dostluk ilişkilerinin ve “Stratejik Ortaklık” çerçevesindeki dayanışmanın, diplomatik ilişkilerimizin 100. Yılını teşkil eden 2024 yılına uzanan dönemde de halklarımızın ortak yararı temelinde daha da ilerilere taşınacağına inanıyorum. Bu çerçevede, yeni yasama döneminde parlamenter ilişkilerimizin artarak sürmesinde kararlıyız. Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü’nü kutluyor, dost Japonya halkının mutluluğu ve refahı için en iyi dileklerimi yineliyorum” şeklinde konuştu.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi