enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4527
EURO
34,7949
ALTIN
2.427,41
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Avrupa’da artan ırkçılık ve İslamofobi’nin nedenleri

Avrupa’da artan ırkçılık ve İslamofobi’nin nedenleri
REKLAM ALANI
02.12.2023
0
A+
A-

Avrupa’da artan ırkçılık ve İslamofobi’nin nedenleri

İsmail Karakaş/ İstanbul -BHA

Konuyla ilgili Turkish Press Genel Yayın Yönetmeni TİMBİR Kurucu Üyesi ve Birlik Haber Ajansı İngiltere Temsilcisi İsmail Karakaş TRT Muhabiri Enes Babacan’ın sorularını yanıtladı.

Göçmen karşıtlığı, ırkçılık ve nefret. Bu söylemleri içeren politika sokağa olumsuz yansıyor. Öyle ki yabancı kökenli her birey ırkçılığa maruz kalabiliyor. Müslümanlar da ayrımcılığa uğruyor. Avrupa Birliği Temel Hakları Ajansı bir anket yaptı. Buna göre Almanya ve Avusturya’da ırkçı ayrımcılığa uğradığını hissedenlerin oranı yükseliyor. Almanya’da bu oran yüzde 64 Finlandiya’da ise %54 oldu. Avrupa’da artan ırkçılık parlamentolara da yansıyor. Son örneği Almanya’da yaşandı. Allah yazılı kolye takan kız öğrenci akranları tarafından tartaklandı.

İsmail Karakaş konuşmasında şunları ifade etti: ”Irkçılığın temeli Avrupa’da 90’lı yıllarda atıldı.Almanya Fransa gibi Avrupa Birliği başını çeken ülkelerde yöneticilerin yapmış olduğu yanlış yönlendirmeler ve yanlış politikaların sonucudur. Bu durum o kadar tehlikeli boyutlara geldi ki artık ten rengine göz rengine saç rengine kadar indirgenmiş oldu.Göçmenlerin siyasete atılmaları,yerel ve merkezi hükümette sandalye sahibi olmaları ırkçılık ve İslamofobi’yi azaltmaya yardımcı olur.”

Avrupa’da artan ırkçılık parlementolara da yansıyor.Son olarak Hollanda’da aşırı ırkçı Parti seçimi kazandı.Polonya’da %37’si İtalya’da %30 Hollanda’da %23’ü Almanya’da %11’i aşırı söylemlere sahip partilerden oluşuyor.’’

Uzmanlara göre ayrımcılıkla mücadele için  Avrupa’da yaşayan yabancıların siyasete daha katılması gerekiyor.

 

 

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi