enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4720
EURO
34,8866
ALTIN
2.432,48
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
28°C
Adıyaman
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

ATO’dan Cumhuriyet’in 101’inci yılı için ‘101 de 101 Ankara’ takvimi

ATO’dan Cumhuriyet’in 101’inci yılı için ‘101 de 101 Ankara’ takvimi
REKLAM ALANI
09.01.2024
0
A+
A-

ATO’dan Cumhuriyet’in 101’inci yılı için ‘101 de 101 Ankara’ takvimi

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara’nın gizli kalmış tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin tanıtımının yapılarak turizm sektörünün gelişip ilerlemesi konusunun gündemlerinde her zaman ilk sıralarda yer aldığını belirterek, “Cumhuriyetimizin ve Ankara Ticaret Odamızın 101. yılında, Başkentimizin 101 destinasyonunun her birini turizmde cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçiyi Ankara’da ağırlayacağımız günler için çalışıyoruz” dedi.

Başkent’in 101 turistik rotası dijitale taşındı

ATO’nun 2024 yılı takviminin üzerine yerleştirilen QR kod aracılığıyla ATONET Mobil Uygulaması üzerinden 101 kültür ve turizm destinasyonunun görsel, lokasyon ve tanıtım bilgilerine tüm detaylarıyla dijital olarak ulaşılabiliyor.

Tulumtaş Mağarası’ndan Davutoğlan Kuş Cenneti’ne, Augustus Tapınağı’ndan Direksiyon Binası’na, Hamamönü’nden Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’ne, Beynam Atatürk Ormanı’ndan Kesikköprü Baraj Gölü’ne Ankara’nın bilinen veya gizli kalmış turistik rotalarının güncel bilgilerle paylaşıldığı takvimde seçilen 12 destinasyonun fotoğrafı da 12 ayın takvim yapraklarında yer alıyor.

Gordion ve Aslanhane Camii de ATO Takvimi’nde

ATOnun duvar ve masa takvimi olarak hazırlattığı basılı takvimin ilk yaprağında, 101 destinasyonun isimlerine Hitit Güneş Kursu Heykeli etrafında grafik çalışmasıyla yer verilirken, takvimin Ocak ayı yaprağında “Hacı Bayram Veli Camii”, Şubat ayında “CSO ADA”, Mart ayında “Aslanhane Camii”, Nisan ayında “Cumhuriyet Müzesi- II. TBMM Binası”, Mayıs ayında “Gordion Antik Kenti”, Haziran ayında “Gençlik Parkı”, Temmuz ayında “Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi”, Ağustos ayında “Eymir Gölü”, Eylül ayında “Devlet Resim ve Heykel Müzesi”, Ekim ayında “Ankara Kalesi”, Kasım ayında “Anıtkabir” ve Aralık ayı yaprağında ise “Kuğulu Park”ın fotoğrafları yer alıyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren “Gordion Antik Kenti” ile “Aslanhane Camii”nin yer aldığı takvimde, fotoğrafların yerleştirilmesinde özel günler dikkate alındı.

101 destinasyon Atonet’te

Takvimde yer alan 101 destinasyonun güncel konum bilgilerine Ankara Ticaret Odası’nın dijital uygulaması ATONET üzerinden ulaşılabilirken, basılı takvim yanında dağıtılmak üzere takvim yaprakları boyutunda, Z katlanır basılı bir harita da hazırlandı.

Ankara tavşanı ile Başkent gezisi

ATO takviminde nesli tükenme riskiyle karşı karşıya olan ve koruma altın altına alınan Ankara (Angora) tavşanı ilüstrasyonuna da yer verildi. İlk sayfada okuyucuyu karşılayan ATO’m adı verilen Ankara tavşanı, her bir takvim yaprağında yer alan görsellere uygun kıyafet, eşya ve aksesuarlarla destinasyonları tanıttı.

Takvimin hazırlanmasında T.C. Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü fotoğraf arşivlerinden yararlanıldı. Ayrıca profesyonel çekimler için fotoğraf sanatçısı Mirza Kök, Tunç Özceber, Ali Fatih Akçay’dan da destek alındı.

 ATO’nun takviminde İzmir İktisat Kongresi yer aldı

 Ankara Ticaret Odası’nın artık geleneksel hale getirerek her yıl hazırladığı, Atatürk ve Cumhuriyet temalı 3 boyutlu diğer takviminde ise bu yıl Cumhuriyet ilan edilmeden hemen önce 1923 yılında düzenlenen, siyasi bağımsızlığın ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkün olabileceğine vurgu yapılan, oda ve borsa yapılanmalarının miladı ve çıkış noktası kabul edilen İzmir İktisat Kongresi’ne yer verildi.

Takvimde, “İzmir İktisat Kongresi” görseli ile birlikte Atatürk, Türk Bayrağı ve Atatürk’ün “Ekonomik Kalkınma Türkiye’nin Hür ve Bağımsız, Daima Daha Kuvvetli, Daima Daha Refahlı Türkiye Ülküsünün Belkemiğidir” sözü ile kongrenin amblemi de yer aldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi