enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3273
EURO
34,6252
ALTIN
2.433,67
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

“Ardahan’ın kaybettiği 5 yılı telafi edeceğiz”

“Ardahan’ın kaybettiği 5 yılı telafi edeceğiz”
REKLAM ALANI
16.03.2024
0
A+
A-

Baydar: “Ardahan’ın kaybettiği 5 yılı telafi edeceğiz”

ARDAHAN-BHA

Gazeteci Özkan Karakaya, moderatörlüğün de Ardahan TV’de yayınlanan “Siyaset Gündem’inin” dün akşamki konuğu Ak Parti Belediye Başkan adayı Veteriner Hekim Yunus Baydar oldu. Ardahanlı gazeteciler Fakir Yılmaz ve Zafer Tahiroğlu’nun da yorum ve sorularıyla renk kattığı siyaset gündemi programı vatandaşları 2 saat boyunca ekrana kilitledi.

Gazeteci Özkan Karakaya’nın AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar’a ilk sorusu ise kamuoyunda tartışma konusu olan AK Partinin seçimi kazanması durumunda Faruk Demir tarafından işe alınan Belediye işçilerinin işten çıkartılıp çıkartılmayacağı yönündeki sorusuna, verdiği cevapta “31 Mart’taki seçimlerden sonra göreve geldiğimizde Belediye çalışanları konusunda hiç bir tasarrufta bulunmayacağız, ekmek paralarını Belediyede çalışarak kazanan işçilerle yolumuza devam edeceğiz. Çalışanlarımızın maaşları başta olmak üzere özlük haklarını da iyileştireceğiz. Biz kimsenin ekmeği ile oynamaya değil, memleketimizin insanlarını iş ve aş sahibi yapmak için göreve talip olduk” dedi.

FAKİR YILMAZ, “ARDAHAN NEDEN SİZE OY VERSİN”

Ardahanlı gazeteci Fakir Yılmaz’ın “Ardahanlı neden size oy versin” sorusunu cevaplayan Baydar, “Ardahan son 5 yılda ulaşım başta olmak üzere birçok alanda ciddi sorunlar yaşamaya başlamıştır. 5 yıl önce biz mevcut başkanla bir yarışa girdik ve Ardahan halkı sayın başkanın vaatlerine oy verdi. Bugün bu vaatlerin birçoğunun yerine getirilmediğini görüyoruz.2019 yılında seçimi kaybetmeme rağmen ben Ardahan’da yaşamaya devam ettim. Sormak lazım. 31 Mart’taki seçimleri eğer Faruk Demir kaybederse bir gün dahi olsa bu şehirde kalacak mı? Bu şehirde yaşayan insanların şehri yönetmesinden yanayız. İktidarımızın desteği ile Ardahan’ın kaybettiği 5 yılı telafi edeceğiz. Ardahan’ı tüm hemşerilerimizin desteği ile yönetmeye talip olduk. İnşallah bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

YUNUS BAYDAR, “FARUK BAŞKAN DÖNEMİMDEKİ 5 YILDA ARDAHAN’A HİÇBİRŞEY YAPILMADI DEMEK İNSAFSIZLIK OLUR”

AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, Faruk Demir döneminde kente yapılan yatırımların belediye bütçesinden yapılmadığına dikkat çektiği konuşmasında ise şunları söyledi, “5 yılda Ardahan’a hiç bir şey yapılmadı demek insafsızlık olur. Özellikle CHP’nin elindeki büyükşehir belediyelerin desteği ile şehrimize Otogar, sıcak asfalt ve bazı yatırımlar yapılmıştır. Yine Faruk başkan döneminde belediyenin yaptığı bazı projeler ise SERKA desteği ile yapılmış projelerdir. Ancak 5 yılda belediyenin kendi bütçesinden hiçbir yatırım yapılmamıştır. Biz göreve geldiğimizde iktidarımızın desteği ile Ardahan’ı sosyal yaşam alanları ve yeni yüzüyle modern bir kent yapacağız” dedi.

FAKİR YILMAZ, “TÜM ADAYLARA ÇAĞRIMDIR MAL VARLIKLARINIZI AÇIKLAYINIZ”

Gazeteci Fakir Yılmaz’ın Büyükşehir Belediye başkan adaylarının seçimlerden önce mal beyanında bulunmalarını hatırlattığı konuşmasında adaylara mal varlıklarını açıklaması konusundaki çağrısına canlı yayında cevap veren Ak Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, “Karagöl mahallesinde 4-5 katlı bir binam var. Kaptanpaşa mahallesinde veterinerlik üzerine bir iş yerim var. Sugöze köyünde bir çiftliğim var. Hatta geçenlerde Başkan Faruk Demir, beni hastane yolu kenarında ahırı var diye eleştirdi. Bu doğru değil benim çiftliğim köy sınırları içerisindedir. Tüm bu mal varlıklarım hepsini kendi mesleki kazancımla kazanıp memleketime yaptığım yatırımlardır. Ben bu memlekette ne milletvekilliği yaptım nede belediye başkanlığı yaptım. Tüm kazancım ticaretten gelen helal kazançtır. Mal beyanımda bunları bildirdim. Buradan da sizlerin aracılığı ile tüm vatandaşlara mal varlığımı beyan ediyorum” dedi.

BAYDAR, “MAZBATAMI ALDIKTAN SONRA SİYASİ ROZETİMİ ÇIKARIP HERKESE EŞİT MESAFEDE HİZMET EDECEĞİM”

İki saat süren Ardahan TV’nin siyaset gündemi programında gazetecilerin soruları yanıtlayan Ak Parti Ardahan Belediye başkan adayı Yunus Baydar, 31 Mart’ta seçimi kazanması durumunda mazbatasını aldıktan sonra siyasi rozetini bir tarafa bırakarak şehrin Belediye başkanı olarak tüm vatandaşlara eşit mesafede hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi