enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4172
EURO
34,8285
ALTIN
2.436,56
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Ankara Kent Konseyi’nde 2 ayda, 3 milyon kişiyi temsil eden 60 bin kişi ağırlandı

Ankara Kent Konseyi’nde 2 ayda, 3 milyon kişiyi temsil eden 60 bin kişi ağırlandı
REKLAM ALANI
26.03.2024
0
A+
A-

Ankara Kent Konseyi’nde (AKK) Sivil Toplum Buluşmaları

Nazlı ÖNGÖREN / ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK) tarafından çalışma ve meclis gruplarının sözcüleri ile bileşenlerinin temsilcileri ve çalışanlarının katıldığı iftar programı düzenlendi. Programa; Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcıları Dr. Süleyman Basa, Ceren Anadol’un yanı sıra CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner ve davetliler katıldı.

“3 milyon kişiyi temsil eden 60 bin kişi ağırladık”

İftar programında konuşan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, sivil toplum buluşmaları programları düzenlediklerini belirterek son 2 ayda hesap verebilirlik kavramı çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı 3 milyon kişiyi temsil eden 60 bin dolayında sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri ile bir araya getirdiklerini söyledi.

Bu kentin katılımcı kültüre bu kadar geniş bir organizasyonla daha önce şahit olmadığını kaydeden Yılmaz şöyle konuştu:

“Bu katılımcı kültür, Büyükşehir Belediye Başkanına son 5 yılda yaptıklarının hesabını sordular. O da her birine tek tek neler yaptığını anlatı. Karşılıklı olarak kamu bütçesinde vergi veren insanlar ödedikleri vergileri ile ne yapıldığının hesabını birer birer sordu. Her biri cevap aldı.” dedi.

“Müthiş bir gönüllülük organizasyonu var”

Ankara Kent Konseyi’nde Türkiye’deki demokratik hayatın gelecek yüzyıla taşınacağı müthiş bir gönüllülük organizasyonu olduğunu kaydeden Yılmaz:

“Bugün 10 bine yakın gencin, 5 bine yakın yetişkinin, 25 ayrı çalışma gurubu ve 5 mecliste kent için kentin geleceği için hak savunuculuğu için içerik oluşturduğu, bir bütçe olmadan kentin geleceğinin vizyonun belirlediği ve tavsiye kararlarıyla Büyükşehir Belediye Meclisiyle paylaştığı, Belediye Meclisinde kente isteyen herkes için içerik oluşturduğu, şiirsel bir organizasyonun bu dönemin final programını yaptık. Bu işe emek veren gönüllülük esasına göre yardımcı olan buradaki bahçıvandan garson arkadaşımıza kadar her birinin emeklerine bugün teşekkür ettik. Her birine teşekkür ederek gelecek döneme ilk adımımızı atmış olduk.” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın video konferans yöntemi ile bağlanarak katılımcıları selamladığı iftar programı, Ankara Kent Konseyi çalışanlarına teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

   

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi