enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4730
EURO
34,9255
ALTIN
2.435,25
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

ADYÜ, Başarılarla Dolu Bir Yılı Daha Geride Bıraktı

03.01.2019
0
A+
A-

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ), güçlü akademik ve idari kadrosu ve kalite merkezli eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet anlayışıyla başarılarla dolu bir yılı daha geride bıraktı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, “Üniversite olarak her yıl başarılarımıza yeni başarılar ekliyoruz. Artık 13 Fakülte, 1 Konservatuvar, 3 Yüksek Okul ve 6 Meslek Yüksek Okulu ile 20 bini aşkın öğrenciye hizmet veren, sadece bölgenin değil Türkiye’mizin adından söz ettirir bir marka değeri olmayı başardık. Bunu sadece biz söylemiyoruz, hem istatistikler söylüyor hem de üniversitemizi takip eden kurum ve kuruluşlar söylüyor. Üniversitemizin böylesine büyümesinde rol oynayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.Rektör Gönüllü, her zaman öğrencileri merkeze aldıklarını ve onlara en iyisini, en kalitelisini sunmak için çabaladıklarını vurgulayarak, 2018 yılında üniversitenin elde ettiği başarılardan bazılarını şu şekilde sıraladı:

-“ADYÜ, BAŞARILARA DOYMADI”

“KPSS 2016 yılı başarı istatistiklerine göre Türkiye’deki bütün üniversiteler arasında, Adıyaman Üniversitesi Arapça Öğretmenliği mezunları Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarında Türkiye 1’incisi, Türkçe Öğretmenliği mezunları Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) alanında Türkiye 4’üncüsü, Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunları ise Genel Kültür alanında Türkiye 6’ncısı olarak kırılması zor bir rekora imza attılar.

ADYÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri tarafından, Adıyaman’da  beyin tümörü olan bir hastanın ameliyatında, ilk defa yüksek teknoloji ürünü Noronavigasyon teknolojisi kullanılarak tümöre müdahale edildi.

ADYÜ Merkez Külliyesi içerisindeki ‘Teknik Yerleşke’ alanında Mühendislik Fakültesi binası karşısına inşa edilen Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu bina inşaatı tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testini konu alan değerlendirme raporu yayımlandı.  2017 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinde en başarılı üniversitelerin açıklandığı raporda, ADYÜ tüm üniversiteler arasında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği alanında Türkiye 2’ncisi oldu.

ADYÜ Merkez Külliyesi içerisinde inşa edilen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Adıyaman halkına hizmet vermeye başladı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistem Standardına sahip olan üniversiteler açıklandı. Buna göre Türkiye’de ADYÜ’nün de aralarında bulunduğu 12 üniversite ise tüm akademik birimlerde TSE ISO 9001 belgesi almaya hak kazandı. 2015 yılında bu belgeyi alan ADYÜ, söz konusu belgeyi almayı başarabilen Türkiye’deki 4’ncü üniversite oldu.

TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından düzenlenen Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışlarına bu yıl ilk kez katılan ADYÜ, önemli bir başarıya imza attı. Mühendislik Fakültesi bünyesinde Bilgisayar, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makina Mühendisliği bölümleri akademisyenleri ve öğrencilerinden oluşan “Yaman Team” isimli yarışma takımı tarafından tasarlanan “Yaman Spaceways” isimli araç, 53 üniversiteden 65 takımın katıldığı yarışmada jüri özel ödülüne layık görüldü.

Erdemoğlu Holding tarafından Besni ilçesinde yaptırılarak 2018-2019 akademik yılında kullanıma başlanan Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi binası görkemli bir törenle açıldı.

-“AKADEMİK MAKALELER KARNESİNDE BÜYÜK BAŞARI!”

Eczacılık Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinden Gülçin Karakoç ve Anzel Tufan tarafından TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına yapılan iki proje başvurusu kabul edildi.

Memurlar.net tarafından devlet üniversitelerinin son dört yılda yayımladıkları akademik makaleler baz alınarak hazırlanan uluslararası yayın karnesine göre, Adıyaman Üniversitesi 107 üniversite arasında 7. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

ADYÜ 5. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası kapsamında Adıyaman’da ilk defa Adıyaman Üniversitesinde “Adıyaman Gastronomi Günü” düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesinde Temmuz ayı itibariyle çalışmalarına başlanan ve kanser ve alzheimer hastalıklarına çare bulmayı hedefleyen, “Alzheimer Hastalığı için Spinacemine Türevi Bileşiklerin Sentezi” ve “Yeni BİS Yapılı Spinacemine Türevi Bileşiklerin Dizaynı ve Alzheimer Hastalığı için Sentezlenmesi” isimli projeler, öğrenci ve akademisyenlerimizin katılımlarıyla büyük bir ciddiyetle devam ediyor.

Resmî açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2015 yılında yapılan Adıyaman Evi ve Minyaman Çarşısının civarı yeni yapılan çeşme, seyir terası, çay evi ve kale projesi ile ilimizin kültür ve dinlence alanlarından biri haline geldi.

Geçtiğimiz yıl, Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜTAYAM), Adıyaman Merkez İlçesine bağlı Hasancık Beldesinde bulunan 150 dekarlık Bağcılık Uygulama Alanında alışılmış ürünlerin yanında alışılmışın dışında farklı türden organik ürünler de yetiştirmeye başladı.

Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesini daha da yeşil kılmak gayesiyle, birçok etkinlikler ile fidan dikimi yapıldı.

-“ADIYAMAN EVİ CANLANDIRILDI”

ADYÜ külliyelerdeki inşaat çalışmaları esnasındaki hafriyat işlemlerinde yüzeydeki verimli toprak ayrı alınıp sonrasında peyzaj çalışmalarında değerlendirildi.

ADYÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde çalışmalarını yürüten gözlem evindeki teleskop ile yaz ayları boyunca her çarşamba Gökyüzü Gözlem Şenliği etkinliği düzenlendi.

ADYÜMLAB bünyesinde bal üzerinde 17 çeşit analiz yapılarak bal içerisinde bulunan maddelerin tayini yapılıyor ve balın kalitesi ve verimi ortaya konularak balın besin değerinin suistimal edilmesinin önüne geçiliyor. Hem üreticimize hem de tüketicimize hızlı, etkin ve güvenilir bir hizmet sağlamak için birçok analizi laboratuvarlarımızda  gerçekleştirmeye devam ettik.

Adıyaman Evi, Yaşayan Kültürel Hazineler Müzesinde ise hafta içinde perşembe ve cuma günlerinde çoğunlukla okullardan gelen öğrenciler başta olmak üzere halka açık Adıyaman kültürünün farklı yönleri canlı performanslarla adeta yeniden canlandırıldı.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi