enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Adıyaman’dan Dünya’ya Birlik Çağrısı

Adıyaman’dan Dünya’ya Birlik Çağrısı
REKLAM ALANI
25.08.2015
0
A+
A-

        Huzur ve hoşgörü kenti Adıyaman, Alevi kanaat önderi Hasan Doğan tarafından Karadağ Seyir Tepesi Mesire alanında verilen birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya geldi.
Yemekte bütün dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verilerek kardeşlik içerisinde aşılamayacak engelin olmadığı vurgusu yapıldı.

  
Adıyaman’ın sahip olduğu sosyolojik dokusuyla bölgesinde örnek bir kent olduğu vurgulanan mesajda kentteki huzur ikliminin devamı temennisinde bulunuldu.
Düzenlenen yemeğe Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile Alevi ve Sünni Kanaat Önderleri, katıldı.
Yemek sonrası bir konuşma yapan Alevi Kanaat Önderi Hasan Doğan, huzur ve hoşgörü kentinin insanlarıyla bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek,”Adıyaman’da birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının tekrar pekişmesi adına bir araya gelmiş bulunuyoruz. Daha önce de belirtmiştim bazıları Adıyaman’ın huzurunu kaçırmaya çalışıyor. Adıyaman terör bölgesi değildir. Sıcacık insanların aynı duygularla birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı bir huzur kentidir. Adıyaman Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürdüyle Türküyle bir bütündür. Ne mutlu bize ki bugün Valimiz, Belediye Başkanımız ve bütün Sivil Toplum Örgütleri hepimiz bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu bize yetiyor. Son günlerde birileri Adıyaman’da sanki alevi köylerinde ve alevi mahallelerinde bir takım sıkıntılar varmış gibi bazı söylemlerde bulunuyor. Bu tür iddialar asılsızdır. Sağ olsun Sayın Valimiz ve Sayın Emniyet Müdürümüz bu konularda çok hassaslar ve bu tür şeylere meydan vermemektedirler. Bizler ne zaman sayın Valimizin kapısını çalmışsak hiç bir talebimiz geri çevrilmemiş ve ilettiğimiz sorunlarımız anında çözülmüştür. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz”dedi.    
Birlik ve beraberlik adına verilen yemekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Alevi Kanaat Önderi Ali Büyükşahin ise,”İnşallah birlik ve beraberlik adına bu tür etkinliklerimiz devam eder. Adıyaman her zaman örnek bir kent olarak gösterilmiştir. Son günlerde birileri Adıyaman’ın ismine bir takım yakıştırmalar yapmak istedi ama bugüne kadar Adıyaman özünde birlik ve beraberliğinden asla ödün vermemiştir. İnsanları büyük bir hoşgörüye sahip olup, din, dil, ırk farkı gözetmeden hepsi birbirine saygılı ve diyalog içerisindedir. Hepimiz hoşgörü içerisinde ayrıştırmalara meydan vermezsek, birbirimizi sevgi ve saygıyla kucaklarsak inşallah bu süreci atlatırız”dedi. 
Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, “Bugün birlik ve beraberliğimizi bir kez daha pekiştirmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Herkes şunu bilsin ki, Adıyaman’da Alevi’siyle-Sünni’siyle, Kürdüyle-Türküyle, köylüsüyle-şehirsiyle birlik ve beraberlik içerisinde hep bir aradayız. Bizi son zamanlarda üzen dışarıdan gelip kentimizi tanımayan kimselerin Adıyaman hakkında rapor yayınlayıp, Adıyaman’da sanki bir ayrı gayri varmış gibi sunum yapmalarıdır. Buda bizi ciddi manada rahatsız etmiştir. Bizim kendi aramızda böyle bir ayrımız gayrımız kesinlikle yoktur. Bizim dışarıdan gelen insanlara istirhamımız eğer bizimle beraber burada herkesi bir bütün olarak kucaklayabilecekseniz, kaynaştırabilecekseniz buyurun aramıza hoş geldiniz diyoruz. Ama buraya gelip te burada birlik ve beraberliğimize zarar verecek şekilde raporlar düzenleyecekseniz lütfen bizden uzak durun. Biz Adıyaman olarak bu hadiseler karşısında inadına kardeşlik, inadına beraberlik, inadına dostluk diyoruz. Her geçen gün de birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz “dedi.  
Birlik ve beraberlik yemeği düzenleyen Alevi kanaat önderi Hasan Doğan’a teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş ise, “son zamanlarda huzur ve hoşgörü kenti Adıyaman üzerinde kara propagandalar yapıldığını görüyoruz. Bu kara propagandaların hiçbir Adıyaman’ın gerçeğini yansıtmamaktadır. Üç yıldan bu yana Adıyaman’da Vali olarak görev yapıyorum. Bugüne kadar Adıyaman’da Alevi’siyle-Sünni’siyle, Kürdüyle-Türküyle ve Süryanisiyle birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşadık. İnşallah bu birlikteliğimiz hep böyle devam eder. Son günlerde zaman zaman ilimizle ilgili yazılı ve görsel medyada yayınlar yapıldığını görüyoruz. Bu yazılanlar ve konuşulanlar Adıyaman’ın gerçeğini yansıtmamaktadır. Adıyaman’daki birlik ve beraberlik duygusu herkesimde bulunmaktadır. Bu dayanışmamız şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Birlik ve beraberliğimizi her gün böyle gösterirsek ben inanıyorum ki kimse Adıyaman’ın huzurunu bozamayacaktır. Saflarımızı sıklaştırdığımız müddetçe kimse saflarımızın arasına giremeyecek ve kimse Adıyaman’la ilgili bir kara propaganda yapamayacaktır. Bugün bu yemeği düzenleyerek bir araya gelmemize vesile olan Hasan Doğan beye ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum”dedi.      

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi