enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5094
EURO
34,8327
ALTIN
2.490,54
BIST
9.550,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

ADIYAMAN’DA EĞİTİMDE BAŞARIYI YÜKSELTMEYE KARARLIYIZ

ADIYAMAN’DA EĞİTİMDE BAŞARIYI YÜKSELTMEYE KARARLIYIZ
REKLAM ALANI

  
        Adıyaman’da eğitim kalitesinin artırılması, belirlenen stratejik amaç ve hedeflere ulaşılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Erdemli ve Başarılı Birey Projesi ile Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik projesi olan Erasmus+Plus projesinin mevcut durumu değerlendirilerek, eğitimde başarının sağlanması için gerekli denetimlerin sıklaştırılması kararı alındı.
Erdemli ve Başarılı Birey Projesi ile AB projesi olan Erasmus+Plus projesinin değerlendirme toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve İl Milli Eğitim Yöneticileri katıldı.
 Yapılan toplantıda, 2016 yılında uygulanacak Erdemli ve Başarılı Birey Projesinin ana başlıkları ve içeriği ile ilgili bir sunum yapıldı.
Sunumda, Adıyaman’da eğitim kalitesinin arzu edilen seviyeye çıkartılmasını sağlamak amacıyla Erdemli ve Başarılı Birey Projesi kapsamında, bugüne kadar 500 öğrencinin evine ziyaret gerçekleştirildiğine vurgu yapılarak, projenin amacına ulaşması için okul müdürleriyle defalarca toplantılar yapılmıştır. 2016 yılında da projeden beklenen sonuçları almak için okul idaresi tarafından yılda en az bir defa öğrenci aileleri ziyaret edilerek, başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi kararlaştırıldı.
2 yıldan bu yana Adıyaman’da Erdemli ve Başarılı Birey projesini uyguladıklarını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Adıyaman bu proje ile sadece ildeki başarısını değil, Türkiye’deki başarısını ortaya koymuştur. Son üç yılda Adıyaman’da 1.300 dersliğin temelini attık. Bu dersliklerden yaklaşık 1.100 tanesini bitirerek, eğitim ve öğretime kazandırdık. Daha önce çocuklarımız 50-60 kişilik sınıflarda ders görüyordu. Ancak son üç yılda eğitim alanında yaptığımız fiziki iyileştirmelerle bunu 25-30 kişilik sınıflara düşürdük. Bir taraftan da ikili eğitimden tekli eğitime geçiş yaptık. Hayata geçirilen bu projenin başarısı her yıl daha da artarak devam edecektir”dedi.
Erdemli ve Başarılı Birey Projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçlarına da değinen Vali Mahmut Demirtaş, “ Bu projeyi Adıyaman’da başarıyla uyguladık ve bunun pozitif sonuçlarını da aldık. Hayata geçirilen proje sayesinde bu yıl 88 öğrencimiz Tıp Fakültesini, 46 tanesi Hukuk Fakültesi, 31 Diş Hekimliği, 108 İktisat Fakültesi, 268 Öğretmenlik, 108 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 18 İnşaat Fakültesi, 5 Eczacılık Fakültesi, 19 Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, 114 İlahiyat Fakültesi ve 17 öğrencimiz ise Kamu Yönetimini kazanmıştır. Bu başarının artarak devam edeceğine inanıyorum.
Toplantıda, Erasmus+Plus projesini de değerlendiren Vali Demirtaş, “AB projelerine başvurusu sırasına göre Türkiye genelinde 17. sırada yer almaktayız. Adıyaman’da eğitimde başarıyı sağlamaya kararlıyız. Eğitimde başarının sağlanması için denetimler mutlaka sıklaştırılmalıdır. Sadece il merkezinde başarının sağlanması yetmez. Başarı, ilçeleri ve kırsalı da içine alacak şekilde topyekün olur. Bunun da sağlanabilmesi için ilçelerimiz AB projelerine yoğunlaşarak, sonuç odaklı projeler hazırlamalıdır”dedi.  
 

 
 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi