enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

ADIYAMAN VALİLİĞİNDEN SAĞLIK KURLULUŞU İDDİALARINA CEVAP

ADIYAMAN VALİLİĞİNDEN SAĞLIK KURLULUŞU İDDİALARINA CEVAP
REKLAM ALANI
23.06.2015
0
A+
A-

ADIYAMAN VALİSİNDEN BASIN AÇIKLAMASI:
Adıyaman Hastanelerin 400 yataklı olarak aynı çatı altında birleştirilmeleri neticesinde bazı basın yayın oranlarında gündeme gelen “Kaos An Meselesi, Boşaltılan Binaların Akibeti Ne olacak” başlıklı haberlere Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş basın açıklaması yaparak konuya açıklık getirdi.

Demirtaş açıklasında hastane binalarının son durumları ve ileride nasıl değerlendirileceğini anlatarak şöyle dedi:

“22 Haziran 2015 tarih ve 9511 sayılı Adıyaman Yeniyol gazetesinde yer alan ‘’ Sağlıkta Kaos AnMeselesi! Boşaltılan Binaların Akıbeti Ne Olacak? ‘’ Başlıklı haberinde yer alan hususlarla ilgili açıklama gereği duyulmuştur.
2010 yılında yapımına başlanarak tamamlanan ve 10 Mayıs 2015 tarihinde fiili ve 21 Mayıs 2015 tarihinde de resmen açılışı yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulan 400 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanemiz; 80 bin m2 kapalı alana sahip bütün odaları nitelikli yatak kapsamında dizayn edilen ve modern ameliyathane, yoğun bakım, nitelikli servis, poliklinik ve tıbbi donanım altyapısı ile Adıyaman’ımıza uzun yıllar kaliteli sağlık hizmeti verecek özelliklere sahip bir sağlık tesisimiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizi ziyaretinde hastanemizin açılışını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Modern hastanemizin planlanmasından yapımına kadar emeği geçen herkese ilim adına şükranlarımı sunuyorum.
Kamu Hastaneler Kurumu ile İlimiz Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği arasında yapılan görüşmeler neticesinde diğer binaların durumu ile ilgili nihai bir karara varılmış ve bu doğrultuda hareket edilmiştir. Buna göre Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Sağlık Bakanlığı arasında devam eden ortak kullanım protokolü de göz önünde bulundurularak yeni hastaneye Merkez binadaki ve Tıp Fakültesi hastanesindeki birimler tamamıyla taşınmıştır. Merkez bina diye tarif ettiğimiz eski devlet hastanesi ise Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet verecektir. Kısa sürede bu taşınma gerçekleştirilecektir. Şu anki Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları hastane binası ise taşınma gerçekleştikten sonra sağlık tesisi olarak kullanılmayacaktır. 82. yıl hastane binası ise semt polikliniği olarak daha aktif değerlendirilecektir. Tıp Fakültesi binası ise Adıyaman Üniversitesinin tasarrufunda olup ihtiyacı doğrultusunda kullanılacaktır.
Orta vadede halen yatırım programında olan ve Sağlık Bakanlığı tarafından projelendirilen 200 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ise 400 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesinin yanı başındaki arsaya yapımı gerçekleştirilerek toplamda 600 Yataklı bir sağlık kampüsüne dönüştürülmüş olacaktır. Böylece vatandaşlarımızın bütün sağlık sorunlarını bir merkezde çözüm bulacağı modern bir yapıya da kavuşmuş olacağız. Bu gerçekleştiğinde ise Şu anki merkez bina yani eski devlet hastanesi revize edilerek 2. Basamak Devlet Hastanesine dönüştürülerek il merkezinde bulunmayan 2. Basamak sağlık hizmetini de tesis etmiş olacağız.
Fiziki altyapı iyileştirilmesinin yanı sıra modern tıbbın gereklerine uygun olarak sağlık tesislerimizi donatarak vatandaşlarımıza en kaliteli sağlık hizmeti sunmanın çaba ve gayreti içerisindeyiz. Taşınma sürecinde yaşanan aksaklıkların süratle giderileceği ve binaların işleyişlerinin bu doğrultuda tesis edilerek belirsizliğin önüne geçilmiş olacağı;
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Mahmut DEMİRTAŞ
Adıyaman Valisi

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi