enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Adıyaman Üniversitesi’nin Ts En Iso 9001 Belgesi Yenilendi

Adıyaman Üniversitesi’nin Ts En Iso 9001 Belgesi Yenilendi
REKLAM ALANI

Adıyaman üniversitesi, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardının 2015 yılı yeni versiyonuna uyum sürecini de tamamlayarak yeni TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Uygunluk Belgesini aldı.

Adıyaman Üniversitesi tarafından 2011 yılında başlatılan Kalite Yönetim Sistemi kurulum çalışmaları o yıllarda yürürlükteki TS EN ISO 9001:2008 versiyonuna göre yapılmış ve bu çalışmalar sonucunda üniversite kurumunun tamamına ilk defa 2015 yılında kalite belgesi alınarak bu belgeyi alan Türkiye’deki 4. Üniversite olunmuştu. Adıyaman Üniversite, şimdi ise son bir yıl içinde TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardının 2015 yılı versiyonuna uyum sürecini tamamlayarak TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Uygunluk Belgesini almaya hak kazandı.

Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen Belge Takdim Törenine Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Vali Nurullah Naci Kalkancı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları, Genel Sekreteri, Dekanları, Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdür ve Amirleri, STK Temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile misafirler katıldı.

Tören öncesi Rektör Prof. Dr. Gönüllü’yü makamında ziyaret eden TSE Başkanı Prof. Dr. Şahin Üniversitemiz Onur Defterini imzalarken, kendisine Adıyaman’ın tarihi ve turistik değerlerinden Cendere Köprüsünün maketi takdim edildi.

-Rektör Gönüllü: “Bu Başarı Hepimizin”

Belge takdim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Gönüllü, Adıyaman Üniversitesinin tüm çalışanlarının hummalı çalışmaları neticesinde standardın yeni versiyonuna da uyum sağlayarak TSE’den TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Uygunluk Belgesini almaya hak kazandıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Gönüllü; “Göreve geldiğimiz 2011 yılında ilk yaptığımız icraatlardan biri; Kalite Yönetim Sistemi kurulum çalışmalarını başlatmak oldu. Uzun bir çalışmanın sonucu olarak 2015 yılında ilk defa ISO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin o zaman yürürlükte olan 2008 versiyonuna uygunluk belgesini almaya hak kazandık. Böylece bu belgeyi kurumun tümüne alan Türkiye’deki 4. üniversite olduk. Bu arada ISO 9001’in 2015 yılı versiyonu yayınlandı ve biz ona da uyumlu hâle gelerek şimdi de ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi uygunluk belgesi almaya hak kazandık. Belgeyi almada emek sarf eden başta rektör yardımcıları, dekanlar, müdürler ve kalite koordinatörü olmak üzere tüm akademik ve idari çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kalite belgesi almayı önemsiyoruz çünkü kaliteyi önemsiyoruz. Bu belgeyi genelde ticari kuruluşlar alıyorlar ama sonuçta biz de öğrencilerimize ve topluma eğitim hizmeti veriyoruz. Bu hizmet esnasında yapılan iş ve işlemler için kurulan sistem, standarda uygunsa belge veriliyor. Ortada bir sistem olmazsa zaten kaliteden de bahsedilemez. Sistem iyi kurulmuşsa işler kişilere bağlı kalmadan sağlanır, herhangi bir değişkenlik meydana gelse dahi uyum ve geri dönüş kolay ve sistematik şekilde mümkün olur. Yenilenecek belge için yerli ve millî kuruluşumuz olan TSE’ye tekrar başvurduk. Gelip tetkik ettiler. Üst kurullarında belge almamıza karar verdiler. Şimdi de TSE’nin Sayın Başkanı belge takdimi için teşrif buyurdular. Kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

-TSE Başkanı Prof. Dr. Şahin: “Kalite Eğitim Kurumlarında Fark Yaratır”

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ise yeni başladığı bu görevde ikinci ziyaretini Adıyaman Üniversitesine yaptığını belirterek 21’inci yüzyıla yön verecek toplumların değişimlere ayak uyduran, gelişmeleri takip eden ve değişime öncülük eden toplumlar olacağını belirtti.

Başkan Prof. Dr. Şahin; “Türk Standardları Enstitüsü olarak her alanda olduğu gibi eğitimde de politikaların kalite olgusunda şekillendirilmesi zorunludur. Bu kalite olgusuna göre eğitimine yön veren ve kaliteyi yakalayan Adıyaman Üniversitesini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından TSE tarafından verilen kalite belgesi Vali Nurullah Naci Kalkancı’nın katılımıyla TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin tarafından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Gönüllü tarafından da TSE Başkanı Prof. Dr. Şahin’e Üniversitemiz Merkez Külliyesinde adına dikilmiş olan fidanın sertifikası takdim edildi.

Tören sonrası Prof. Dr. Şahin, il protokolü ve Rektör Prof. Dr. Gönüllü ile birlikte Üniversitemiz Merkez Külliyesini gezdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi