enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C

Adıyaman Üniversitesi yabancı uyruklu ğrenci ve öğretmenlere ev sahipliği yaptı

Adıyaman Üniversitesi yabancı uyruklu ğrenci ve öğretmenlere ev sahipliği yaptı
REKLAM ALANI

Adıyaman Üniversitesi yabancı uyruklu ğrenci ve öğretmenlere ev sahipliği yaptı

Adıyaman Sincik Anadolu İmam Hatip Lisesi ile farklı ülkelerden 6 okulun ortaklığında hazırlanan “Erasmus + K229 BE FRİENDLY TO NATURE” projesi kapsamında Adıyaman’a gelen yabancı uyruklu öğrenci ve eğitimciler, Adıyaman Üniversitesini ziyaret etti.

Misafirler, Proje Koordinatörü Gülcan Kaplan öncülüğünde rektörlük makamında Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ile bir araya geldi.
Rektör Turgut’a proje hakkında bilgi veren Kaplan şöyle konuştu: “İklim değişikliği ve çevre eğitiminin ortaöğretimde önemine dair olan bu projenin ortakları İspanya, İtalya, Portekiz,Hırvatistan, Adıyaman ve Antalya’dan 6 lisedir. Proje kapsamında okullarımızda iklim ve çevre eğitimine dair çeşitli etkinlikler ve eğitimler gerçekleştirilmektedir. Üniversite ile de ortak etkinlikler planlanmıştır. Etkinlik konusu olan WATER İS LIFE (Su Hayattır) kapsamında Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi hocalarının rehberliğinde “Suyun Sanatı” konulu sanat etkinliği gerçekleştirilmiştir.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Turgut, Üniversite olarak ilimiz ve gençlerimiz için faydalı olacağına inandığımız her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Ziyaretin ardından yabancı uyruklu öğrenci ve eğitimciler, Üniversite kampüsünde düzenlenen gezi programına katıldılar.
​Programa İspanya, Hırvatistan, İtalya, Portekiz ve Türkiye’den 10 öğretmen ve 36 öğrenci katıldı.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi