enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Bakan Fakıbaba: “Hayvan Yemi Olarak Kullandığımız Soya ve Mısır’ın Dışında GDO’lu Ürün Yoktur”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, bir dizi ziyaret ve inceleme için Adıyaman’a geldi.

Bakan Fakıbaba’yı Atatürk Havaalanında Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, milletvekilleri Salih Fırat, İbrahim Halil Fırat ve diğer yetkililer karşıladı.Buradan Adıyaman Valiliğine geçen Bakan Fakıbaba, burada yaptığı açıklamada, Adıyaman’ı ikinci memleketi olarak gördüğünü, sık sık geip gittiğini ve kentin sorunları ile yakından ilgilendiğini söyledi.

Fakıbaba, burada Vali Kalkancı ile bir süre görüştükten sonra esnafları ziyaret etti.

Esnaf ziyaretinin ardından Adıyaman Belediyesine geçen Bakan Fakıbaba, Başkan Hüsrev Kutlu’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Fakıbaba, “İthalata karşı olan bir kardeşinizim. Kesinlikle bu böyle ama saman ithal ettik diyoruz. Yani üreticinin elinden çıkıyor ve stokçunun eline düşüyor. Bakın elinizde sirkülasyon olması lazım. Ben saman ithal ediyorum dediğim zaman, o stokçular fiyatı hemen aşağı çekiyor. Eğer ülken saman ithal ediyorsa, bu ihtiyaçtan dolayı değildir, bu ithalattan fiyatın regülasyonundan dolayıdır”dedi.

– İTHALATI BİTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Birlikteliğin önemini vurgulayan Fakıbaba, şöyle devam etti:

“Bizim birlikte yapamayacağımız hiçbirşey yoktur. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak ben çok umutluyum. Biz 2002 yılında göreve geldiğimiz Türkiye’nin nüfusuna bakın, tarım arazilerine bakın, şimdi bakın. Azalmış olmasına rağmen bizim üreticimizde artışlar vardır. Zaman zaman bakın pamukta ithalat yapıyoruz. Soya’da ithalat yapıyoruz. Et’te ithalat yapıyoruz ama bu geldiğimiz günden beri keseceğiz diyoruz. İthalatı bitirmek için sürkli çalışıyoruz”

– GDO’LU ÜRÜNLER AÇIKLAMASI

Genetiği Değiştirilmiş Ürünler hakkında da konuşan Bakan Fakıbaba, “Devlet olarak bizim görevimiz kontrol etmek. 100 kişinin içinde bir kişi merdiven altında yanlış işler yapıyor diye de bütün çiftçileri de suçlamamamız lazım. Yani bi defa GDO’lu ürünler yeniliyor, zehirleniyor falan bunlar doğru değildir. Bizim yasalarımızda GDO’lu ürünler yasaktır, yapılmamaktadır, sadece ve sadece 36 türde soya ve mısırda GDO’lu hayvan yemi olarak kullandığımız vardır. Bunun dışında Türkiye’de kullanılan hiçbir GDO’lu ürün yoktur. Ve yasaktır” ifadelerini kullandı.

– BELEDİYE BAŞKANLIĞI TARTIŞMALARI

AK Partiye geçiş ile ilgili soruyu da cevaplandıran Fakıbaba, konumasını şöyle tamamladı:

“Ben seçilmeden önce de AK Partili olduğumu defalarca söyledim. AK Partili olduğumu, gurur duyduğumu söyledim ama ben trenden inmedim. Eğer hatırlarsanız beni ittiler dedim. Sonradan o itildiğim trene sayın Cumhurbaşkanımız kolumdan tuttu ve o trene koydu. Bugün bir bakanım, yarın başka birşey. Bana göre önemli değil. Önemli olan bu partinin bir ferdi olabilmektir. Biz elimizden geldiği kadar bu vatana, bu ülkeye hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi