enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

ADIYAMAN KELEŞ KONAĞI HİZMETE GİRİYOR

ADIYAMAN KELEŞ KONAĞI HİZMETE GİRİYOR
REKLAM ALANI
15.02.2016
0
A+
A-

    
 

Adıyaman Kültürü, Belediye Desteği ile Yaşatılacak

 

Adıyaman kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan eski Adıyaman evlerini gelecek nesillere taşımak için kolları sıvayan Adıyaman Belediyesi, 5 ay önce restorasyonu tamamlanarak kendilerine teslim edilen Keleş Konağı’nı Adıyamanlıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Zengin Adıyaman kültürünü gelecek nesillerle buluşturmak için çeşitli projeler hazırlayan Adıyaman Belediyesi yetkilileri, Adıyaman kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan eski Adıyaman evlerini modern hayata angaje ederek, Adıyamanlılarla ve Adıyaman’ı ziyaret eden misafirlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

5 ay önce restorasyonu tamamlanarak Adıyaman Belediyesine teslim edilen Keleş Konağı’nın içini en ince ayrıntısına kadar düşünüp, Şanlıurfa, Gaziantep ve Mersin’den getirilen el işi mobilyalar ve el dokuması halılarla döşeyip, hazırlayan yetkililer, konağın bir hafta içerisinde hizmete gireceğini müjdelediler.

Şirket yada kurum toplantılarının da yapılabileceği şekilde dizayn edilmiş üst katta dört oda ve alt katta kafe tazını oluşturmuş geniş bir salondan oluşan konakta ilk etapta sadece içecek hizmetinin verileceğini açıklayan yetkililer, amaçlarının Adıyaman kültürünü en iyi şekilde günümüze yansıtmak olduğunu dile getirerek, “Bunun için elimizden geleni yaptık. Belediyemize teslim edildiği günden bu yana içerisini dizayn etmek için en ince ayrıntısına kadar çalıştık. Uzun bir süre almış olsa da ilimizde bulamadığımız ürünleri dışarıdan siparişle getirterek konağımızı istediğimiz ortama çevirmiş olduk. İnşallah Adıyaman Belediyemiz bünyesinde hizmet verecek olan bu konak ile ilimizdeki ciddi bir eksik de giderilmiş olur” diye konuştular.

Ayrıca Adıyaman Belediyesi Meclis Üyeleri de konağı ziyaret ederek, açılış öncesi incelemelerde bulundular.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi