enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
REKLAM ALANI
03.12.2015
0
A+
A-

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü yurt genelinde olduğu gibi, Adıyaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Adıyaman’da düzenlenen Engelliler Günü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Musa Şimşek’in Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.   
Adıyaman Valiliği önünde gerçekleştirilen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Musa Şimşek, bazı kurum amirleri, engelli derneklerinin temsilcileri ile engelliler katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Musa Şimşek’in, Müdürlüğe ait çelengi sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı işitme engellilerin işaret dili ile okundu.

Daha sonra Zihinsel Engelli Aileleri Derneği Başkanı Zeynal Alagöz, engelli dernekleri adına konuşma yaparak, engelli derneklerine daha fazla sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Engelli bir genç ‘Ben Deli miyim?’ adlı şiirini okudu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Musa Şimşek ise günün önemine ilişkin konuşmasında, “Her insan doğuştan veya sonradan zihinsel veya fiziksel engelli olabilir. Maalesef dünyamızda hızla bozulan çevre dengesi, genetiği değiştirilmiş gıdalar, iş ve trafik kazaları ve artan çevre kirliliğinin doğal sonucu olarak her yıl engelli sayısı da hızla artmaktadır. Unutmayalım ki hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız. Önemli olan toplum olarak bu durumu kabullenmek, Engellilerin yaşam koşullarını göz önünde bulundurarak onlara yönelik girişim ve çabaları ortaya koyabilmektir. Engellilerimizi anlamak, anlatmak, duygularına tercüman olmak, sorunlarına çözüm bulmak, sosyal hayatımızla kaynaştırmak, duygusal ve sosyal gelişmelerine katkıda bulunmak, dayanışmalarını geliştirmek, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, hayatlarını anlamlı hale getirmek hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.
Hükümet Konağı önünde çelenk sunumu ile başlayan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı Türkiye Petrollerindeki kahvaltı programı ile devam etti. Adıyaman TPAO Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu’nun ev sahipliğini yaptığı organizasyona, Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, Adıyaman Milletvekili İ. Halil Fırat, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, kurum müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. 
Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, göreve geldikleri günden bu yana engelli vatandaşlara yönelik tamamlanan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi vererek şunları söyledi: “Adıyaman Belediyesi olarak organize ettiğimiz bu programımıza katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun ayrılmaz birer parçasıdır. Biz de bu bilinçle ilimizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza yönelik yaptığımız çalışmalara ağırlık veriyoruz.
Daha sonra kürsüye gelen Vali Mahmut Demirtaş ise hem devlet olarak hem de yerel yönetimler olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını dile getirerek, davetlilerin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.
Daha sonra protokol üyeleri, tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan dört engelli vatandaşa, İstanbul’da yaşayan Adıyamanlı hayırsever işadamı Av. Hasan Taşar’ın gönderdiği tekerlekli sandalyeleri dağıttı. Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan ancak tekerlekli sandalyesi olmadığı için programa katılamayan Elifhan Doğan’ın sandalyesini kızı Hanım Göksu aldı. Göksu’ya sandalyeyi Vali Mahmut Demirtaş teslim etti. Yine bedensel engelli Hasan Baydar’ın sandalyesini oğlu Mustafa Baydar’a Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu teslim etti. Bedensel engelli Gülhan Bayram’a ve Suriyeli engelli vatandaş Yusuf Sayyat’a tekerlekli sandalyesini Emniyet Müdürü Fikret Salmaner teslim etti.
Program sonunda protokol üyeleri engellilere çiçek ve hediye takdim etti.
 

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi