enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
23°C
Adıyaman
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

3 ADET NOSTALJİK KÖPRÜYLE BEŞPINAR’A YENİ BİR VİZYON KAZANDIRILACAK       

3 ADET NOSTALJİK KÖPRÜYLE BEŞPINAR’A YENİ BİR VİZYON KAZANDIRILACAK       
REKLAM ALANI
01.10.2015
0
A+
A-

        Adıyaman Valiliği tarafından uygulanan Beşpınar projesinin 3 etap çalışmaları kapsamında ziyaret çayına yeni bir vizyon kazandırmak amacıyla yapay göletler üzerine inşa edilecek 3 adet nostaljik köprünün yapım ihalesine çıkıldı.  

Bin 300 dönümlük bir alan üzerine inşa edilen ve Adıyamanlı vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan Beşpınar Rekreasyon Projesi, Adıyaman’ın yerel ve kültürel zenginliklerini yaşatacak, koruyacak, geliştirecek ve bu güzelliklerle birlikte Adıyaman halkının sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına cevap verecek yüksek standartta bir donatı oluşturacaktır. Adıyaman’ın markalaşma yolculuğuna önemli katkılar sağlayacak olan bu projede birçok donatının yanında yapay göletler ve gerekli görülen yerlerde suyun kontrollü olarak tutulmasını sağlayacak su seddeleri bulunmaktadır.
Beşpınar Projesi içinde yapılacak 3 adet nostaljik köprünün yapım ihalesine çıkıldığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Adıyaman Beşpınar Vadisi Rekreasyon alanı içerisinden geçen Ziyaret çayı ve kuru çay üzerinde rekreasyon alanımızın bağlantısını sağlamak amacı ile ziyaret çayı üzerinde bir adet çelik konstrüksiyon karkaslı taşıyıcı sisteme sahip döşeme kaplaması olarak ahşap kaplama olan 26 metre dere açıklığını geçecek şekilde planlanmış klasik motiflere sahip köprü korkulukları ile tasarlanmış yaya köprüsü bulunmaktadır. Köprünün temelleri betonarme kaidelerden oluşmaktadır. Dere tabanından 2 metre yüksekten geçecek şekilde planlanmıştır. Kuru çay üzerinde de aynı niteliklere sahip 21 metre dere açıklığını geçecek yaya köprüleri planlanmıştır. Gölet içerisinde yer alan suni ada bağlantısını sağlayacak olan köprü ise kemer şeklinde planlanmıştır. Bu köprüde 19 metre açıklığı tek seferde değil ortada betonarme köprü ayağı olacak şekilde tasarlanmış olup, bu köprüde yine çelik konstrüksiyon karkas taşıyıcılı ahşap döşeme kaplamalı olacaktır. Köprü 3 adet su geçirimsiz betonarme ayak üzerine konuşlandırılacaktır. Bu betonarme ayaklar sonradan derelerin duvarları ile uyum sağlaması amacı ile taş kaplanacaktır. Yaya köprülerimizin projelendirmeleri bitmiş olup, Merkez Köylere Hizmet Götürme birliği tarafından ihaleye çıkılmıştır. Projeye bir bütünlük sağlayacak olan köprüler Adıyaman halkının gezip, eğleneceği, spor yapacağı, sosyal-kültürel etkinlikler yapacağı alanlara daha rahat ulaşım sağlayacağından önem arz etmektedir”dedi.  

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi