enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ADIYAMAN’A MÜJDE!

Ak Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt : Cumhurbaşkanımız, Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman ziyareti kadim şehrimizde ve vatandaşlarımızda büyük bir heyecan yarattı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ADIYAMAN’A MÜJDE!
REKLAM ALANI
09.02.2024
0
A+
A-

Adıyaman / BHA
Ak Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt : Cumhurbaşkanımız, Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman ziyareti kadim şehrimizde ve vatandaşlarımızda büyük bir heyecan yarattı. Özellikle yatırım ve alt yapı konusunda büyük müjdeler verdi. Çelikhan-Adıyaman yolu, Sincik – Malatya Yolu ve Sincik – Kahta Yolu ile şehrimizin ulaşımında büyük rahatlık sağlanacak. Depremzede hemşerilerimize kura çekiminde ilk etapta 2 bin 798 konut teslim edilmiş olup, 2024 yılı sonuna kadar toplam 35.000 konut teslim edilmiş olacak.” Dedi.
6 Şubat Asrın Felaketinin yıl dönümünde deprem bölgesinde ilk konutlar teslim edilmeye başlandı.
Kamu Kurumları tarafından yapılan tespitler sonucunda Adıyaman’da yaklaşık 39 bini konut, 3 bin 400’e yakın işyeri ve 3 bine yakın ahır olmak üzere toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılan kura çekiminde 2 bin 798 konut teslim edildi.
Halen inşası süren 32 bin konutu da yıl sonuna kadar peyderpey teslim ederek 2024 yılı sonuna kadar toplam 35.000 konut teslim edilmiş olacak.
Adıyaman’a son 20 yılda Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından toplam 26 milyar 972 milyon TL tutarında yatırım yapıldı.
– Karayolları: 22,5 milyar TL
– Havayolları: 2,4 milyar TL
– Demiryolları: 1,5 milyar TL
– Haberleşme: 537,7 milyon TL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman’da yaptığı konuşmalarda;
-Çelikhan-Adıyaman yolu
-Sincik – Malatya Yolu
-Sincik – Kahta Yolu
Olmak üzere üç önemli projeyi de gündeme aldı.
Ayrıca Adıyaman’ımıza savunma sanayi şirketlerinin ortaklığıyla ve TUSAŞ’ın koordinasyonunda hem laboratuvar ve test altyapısı hem de kablo, konnektör ve kablaj üretim tesisi kuruluyor. İnşası süren bu tesis yıl sonuna doğru faaliyete geçecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Adıyaman ziyaretinde gündeme gelen Adıyaman’ın zengin tarihini ve doğal güzelliklerini ön plana çıkararak turizm altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen GAP İdaresi ve TUBİTAK iş birliğiyle yürütülecek projeler arasında Gölbaşı Tabiat Parkı’nın iyileştirilmesi ve çevre düzenlemesi ile Nemrut Karadut Köyü’nde Turizm ve İstihdam Gelirlerinin Artırılması Projeleri öne çıkıyor. Bu projelerle birlikte Adıyaman’ın zengin tarihini ve doğal güzelliklerini ön plana çıkararak turizm altyapısını güçlendirme hedefleniyor. Ayrıca tarım sektörüne yönelik arıcılığın, bağcılığın, seracılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, Sincik Köyleri tarımsal sulama rehabilitasyonu, 2. Faz Tarımsal Sulama Rehabilitasyonu ve Tarımının Mekanizasyon Olanaklarının Modernize Edilmesi Projeleri ile bölge ekonomisinin güçlenmesini hedefliyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi