enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

263 madenci için maden şehitleri anıtında tören düzenlendi

263 madenci için maden şehitleri anıtında tören düzenlendi
REKLAM ALANI
03.03.2024
0
A+
A-

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 263 maden şehidi için Maden Şehitleri Anıtı’nda tören düzenlendi.TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesince düzenlenen anma törenine, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Erdoğan Kaymakçı, TMMOB Maden Mühendisi Odası yöneticileri ve maden mühendisleri katıldı.

featured

263 madenci için maden şehitleri anıtında tören düzenlendi

Törende, şehit maden işçileri için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Maden Şehitleri Anıtı’na çelenk konuldu. Törende konuşan GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, 32 yıl önce tüm madenci camiasını yasa boğan grizu faciasında 263 maden işçisinin şehit olduğunu ifade etti. Tüm maden işçilerini sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını ifade eden Demir, “1992 yılında Kozlu’da hayatlarını kaybeden maden şehitlerimiz başta olmak üzere, 7 Mart’ta Armutçuk’ta hayatını kaybeden, yakın zamanda Bartın’da kaybettiğimiz 43 arkadaşımızı ve tüm havza genelinde, tüm ülke genelinde hayatını kaybetmiş olan tüm maden şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Madencilik zor bir meslek. Bizler her yerde madenciliğin zorluğunu ve ödediğimiz bedelleri anlatıyoruz. TTK’da üretmek ve iş sağlığı güvenliği risklerinin minimuma indirmek için biran önce norm kadroya dönülmelidir. Bu düşüncelerde bir kez daha tüm maden şehitlerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.

263 maden şehidi için 4 Mart 2024 Pazartesi günü TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde anma töreni düzenlenecek.

263 madenci için maden şehitleri anıtında tören düzenlendi

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi