enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

2019 YEREL SEÇİMLERİ VE KAHTA’DA SİYASET

2019 YEREL SEÇİMLERİ VE KAHTA’DA SİYASET
REKLAM ALANI
29.08.2017
0
A+
A-
  1. 2019 Yerel Seçimleri Ve Kahta’da Siyaset

Tabiî ki her bölgenin yerel dinamikleri farklıdır, ama Büyük Kahta Bölgemiz bir başkadır. Biz Kahtalılar dahi tanımlamakta güçlük çekiyoruz. Örneğin gündem Belediye hizmetleri ve diğer kalkınmayı sağlayacak yatırımlar olacak iken herhalde halkın memnuniyetsizliğinden dolayı olacak ki, şimdiden belediye başkanlığına aday adayı çalışmaları hızlanmış bulunmakta. Hal böyle olunca seçimlere daha çok zaman olmasına rağmen bu makaleyi yazma durumunda kaldım.

Gerek bölgeye siyasetçiler daha çok ziyaretlerde bulunmakta gerekse de kendi imkanlarıyla bir takım çalışmalar yapma gayreti içerisine girmiş olanlar gözükmekte. Duruma nesnel olarak baktığımda sadece aday olacakları değil ilerideki seçimlere siyasi yatırım yapma gayretlerini görüyorum. Siyasetteki aktifleşmeyi olumlu olarakta görmekte fayda görüyorum. İlçemizde yerel açıdan yapılması gereken o kadar çalışmalar var ki, yani memleketimiz hizmete o kadar aç ki , bu siyasi aktifleşme belki hayırlara vesile olur. Tabiî Kahta halkı tecrübelere dayanarak bu konularda hayli karamsar.

Sunni gündem oluşturmamak dileğimle birazda sosyal medyada adı geçen adaylardan bahsetmek isterim.

Kahta Halkı mevcut belediye başkanından pek memnun değil. Haydaran Suyu ve Arıtma Sistemi çalışmaları halen devam ediyor. Bu konuda endişeler mevcuttur. Örneğin Haydaran Suyunun kaynağından değilde, birkaç km uzağındaki akar sudan getirilecek olması ve dolayısıyla çevre köylerinin atık sularının bu suya karışarak şehir suyuna karıştığı iddiaları gündemdeki sıcaklığını korumakta. Kahta merkezinde bazı cadde ve sokaklarda asfaltlama çalışmaları dışında el tutulur yeni bir bir proje ise gözükmemekte. Mevcut Belediye Başkanının seçim dönemindeki vaatlerinin birçoğunu gerçekleştirmemiş olması ciddi olarak eleştirilmekte.

Önceki belediye başkanı, merhum Ali Beyin oğlu, İbrahim Yusuf Turanlı sosyal medya hesabından “Ben aday adayı değil adayım” diye yazdı. Sayın Turanlı, Belediye Başkanlığı döneminde o dönemdeki şartlarda önemli projelere imza attı. Yaptığı hizmetlerden dolayı olacak ki Kahta halkının onun hakkında olumlu düşündüğü kanaati bende oluşmakta. Böylece 2019 seçimlerinde Kahta Belediye Başkanlığına en büyük potansiyel adaylardandır diye düşünüyorum. Bu Turanlı’ların önderliğini yaptığı Rışvan aşiretinin genel durumuna bağlıdır.

Eski Belediye Başkanlarımızdan Mehmet Yasin Erdem, kendi aşiret geleneğinden olacak ki diğer bir potansiyel adaydır. Hac yolunda katledilen merhum H.Yusuf Erdem’in veliahtı olarak 1994 – 1999 yılları arasında Kahta Belediye Başkanlığı yaptı. Halk tarafından, özellikle Mirdes aşireti tarafından sevilen eski başkan, Değirmenbaşı Suyunu getirmek için iyi çalışmalar yapmasına rağmen seçimde kaybedince, suyun getirilmesi kazanan Belediye Başkanı Rışvan beylerinden Ahmet Turanlı’ya kısmet oldu. Eski Başkan Erdemin Kahta halk ekmek fırınını açması hala unutulmadı.

Kahta BerFırat bölgesinin önemli şahsiyetlerinden rmerhum Halil Yılancı’nın mirasını devralan Ömer Yılancı girdiği seçimlerde iyi oy oranıyla göz doldurmakta olup sayın Yılancı da potansiyel adaylardan biridir.

Adı geçen bir başka potansiyel aday olarak tanınmış işadamı Bedir Yeni gözükmekte. Daha önceleri belediye meclis üyeliği yapan sayın Yeni, halen aktif siyasetin içerisinde.

Bazı platformlarda, eğitimci felsefe doktoru Mehmet Türkan’ın adı da geçmekte. Sayın Türkan, Gerger’in Küşan kabilesinden olup Kahta eğitimine olan katkılarıyla bilinen bir aydın şahşiyet olarak kabul görmekte. Uzmanların da potansiyel aday olmasının bölgeye faydalı olacağı kanaatini taşımaktayım.

Son olarak Ankara kulislerinde adı geçen diğer bir adayda Gazeteci – Yazar Gökhan Bayram. İstanbul’da iş adamlığının yanı sıra, birçok STK’da görev almıştır. Yardımseverliğiyle bilinen sayın Bayram, özellikle nerede bir Kahtalı olursa tanımaya gayret etmesi ve Kahtalıların arasında pekiştirici olma gayretiyle de ayrıca bilinmekte. Müsteşar  olarak da tanınan  Gökhan Bayram, Kahtanın tanınan bir ailesinden olup şanslı potansiyel adaylardan biridir.

Tabiî ki şunu da ayrıca belirtmek istiyorum: Belediye encümen üyeleri de Belediye başkanıyla eşit değerde önem arzetmektedir. Yetenekli, işin ehli encümen üyeleri Belediye Meclisinde daha iyi kararların çıkmasında belirleyici olacaklardır. Temennim seçimler öncesi Belediye başkan adaylarından bahsettiğimiz kadar encümenlerden de bahsedelim. Belki böylece katılımcı demokrasi de Kahtamızda gelişir.

Kemal KUTLU

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi