enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

2. Uluslararsı Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları Başkentlilerle buluştu – Birlik Haber Ajansı

2. Uluslararsı Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları Başkentlilerle buluştu – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
04.08.2025
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK), Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) destekleriyle “Ankara, kültür ve sanatın da Başkent’i” diyerek, 2. Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları’nı Başkentlilerle buluşturdu.

Kültür-1

“Dünyanın ritmi Başkent’te buluşuyor” temasının vurgulandığı etkinlikte; ülkeler arasındaki kültür-sanat alışverişini güçlendirmek, dostluk ve kardeşlik ilişkileri kurmak, ülkelerin ezgiler eşliğinde halk danslarını sergileyerek hem kültürlerini tanıtmayı sağlamak hem de diğer kültürleri tanımak amaçlandı.

Etkinlikte; CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, ABB Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve eşi başta olmak üzere çok sayıda Başkentli yer aldı.

Kültür4

AKK’de başlayan etkinlik, Gençlik Parkında devam etti

Ankara Kent Konseyi Binası’nda karşılama töreniyle başlayan etkinlikte dans toplulukları, geleneksel kıyafetleri ve ülkelerinin bayrakları ile Gençlik Parkı’na kortej oluşturuldu. Gençlik Parkı’nda kurulan etkinlik alanına yürüyen farklı ülkelerden gelen dans toplulukları, ülkelerine ait şarkıları seslendirirken Başkentli vatandaşlar da korteje eşlik etti.

Başkent Ankara’ya gelen; Rusya Azon Dov ekibi, Azerbaycan Mihriban Azad ekibi, Rusya Vladikavkaz ekibi, Makedonya Buçim Radoviş ekibi, Özbekistan Istıklol ekibi, Gürcistan Mtsvervali ekibi, Moldova Novoe Pokolenıa, KKTC Değirmenlik Akıncılar Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Osetya Narty Ekibi, İran Elçin Dans Grubu, Kazakistan Bala Time ekibi ve Gagavuzya Yıldızlar ekibi kendilerine has figürleri ile halk danslarını sergilerken ülkemizi ise Rize Halk Dansları ekibi ile Raksan Ostim Teknik Üniversitesi ekibi temsil etti.

Adsız Tasarım (1)-8

Geçen sene de yaptık, bundan sonra da nice yıllar yapılacak

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ABB Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın selamını ileterek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür” sözüyle konuşmasına başladı ve şu ifadeleri kullandı:

”İkincisi düzenlenen bu şölen, gerçekten çok kıymetli, çok değerli ve çok ciddi emekler verilerek hazırlanan bir gösteri. Geçen sene de yaptık. İnşallah bundan sonra da nice yıllar yapılacak. Folklor milletin ruhunu temsil eder.

Halil Başkan

Ankara artık kültürel etkileşimin kalbinin attığı yer olacak

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, konuşmasında kültür ve sanatın birleştirici gücüne vurgu yaparak, AKK’nin kentte bu alanda çalışmalarını sürdüreceğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Ankara, ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ ilan edildi. Hemen pozisyon alarak Türk dünyasının sevgili çocuklarını, sevgili gençlerini ritimleriyle beraber, bin yılda oluşturdukları hükümleriyle beraber ve ruhlarıyla beraber burada misafir ediyoruz. Türk dünyasının merkezi ve kalbinin Ankara olduğunu bugün ilan ediyoruz. Burada sadece farklı ülkelerden dans ve folklor ekipleri değil, aynı ritimde atan bütün yürekler hep beraber bir araya geldik. Orta Asya’dan, Tanrı Dağları’ndan at sırtında başlayan o kutlu yolculuk yedi kıtaya ulaştıktan sonra, Akdeniz havzasına kadar sevgi götüren, sevmeyene cesaret götüren o ruh, bugün ritimle buluşacak ve yine dünyadaki bütün medeniyetlere, sevgi medeniyetinin kalbinin Ankara’da attığını gösterecek.”


Zakir Avşar: Siyaset öfkeyle değil, bilgi ve ahlakla yapılmalı

Zakir Avşar: Siyaset öfkeyle değil, bilgi ve ahlakla yapılmalı

İçeriği Görüntüle

AKK Başkanı Yılmaz, kültürel etkileşiminin gelenekleri de yaşattığını ifade ederek, “Buradan yola çıkarak 2. Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları’ kültürel renklerin buluştuğu eşsiz bir dayanışma sahnesi halini aldı ve bu buluşma farklılıklarımızı birer zenginliğe dönüştürecek büyük bir gönül sofrası oluşturacak. Farklılıklarımızdan değil, müştereklerimizden beslenmemiz gerektiğini tekrar dünyaya ilan edecek. Halk dansları sadece hareketin değil, hafızaların, yaşanmışlıkların, bedel ödemişliğin, yokluğun, cesaretin, mücadelenin, kimliğin ve sahnedeki bütün o güzelliklerin dilidir. Bir asırlık emeği 5 dakikada göreceksiniz, onun için ruhla, sevgiyle ve kalple seyredin bu güzel çocukları. ‘Kültürler buluşturur, ritimler konuşur’ diyeceğiz. Ankara artık kültürel etkileşimin kalbinin attığı yer olacak” dedi.

Etkinliğe katılan dans topluluklarına günün anısına sertifika da takdim edildi.

Kültür 3-1

REKLAM ALANI
Güncel Konular
Namaz Vakitleri
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
 
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI
Güncel Konular TÜMÜ
timbir - birlik haber ajansi