enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3752
EURO
34,7818
ALTIN
2.434,64
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
26°C
Adıyaman
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C

12 dağcı temel yaz dağcılık eğitimi aldı

12 dağcı temel yaz dağcılık eğitimi aldı
REKLAM ALANI
17.12.2023
0
A+
A-

12 dağcı temel yaz dağcılık eğitimi aldı

Özkan KARAKAYA/ ARDAHAN– BHA

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleri ile gerçekleştirilen eğitimler, Türkiye’nin ünlü dağcılık antrenörü Şahap Eryılmaz tarafından verildi.

Eğitime katılan Karslı ve Ardahanlı dağcılar eğitimlerini tamamlamalarının ardından yine tecrübeli dağcılık antrenörü Emin Ali Kalcıoğlu tarafından yazılı ve uygulamalı sınava tabi tutuldu. Yapılan sınavın ardından doğa tutkunu 9 dağcı sertifika almaya hak kazandı.7 günlük eğitimin ardından sertifika almaya hak kazanan dağcılar, 11 Aralık Dünya Dağcılar Gününü de eğitim sırasında üzerinde ‘’Dağları keşfet, sınırları zorla’’ yazılı pastayı keserek kutladılar.

Dağcılar Kars Kent Ormanında temel dağcılık yaz eğitimlerini gerçekleştirdikleri alana ‘Kars Dereiçi Kamp ve Tırmanış Bahçesi’ ve aynı bölgede gece ve gündüz dağ yürüyüş eğitimi aldıkları rotaya da “Şahap Eryılmaz Rotası” adını verdi.Dağcılık antrenörü Şahap Eryılamaz, TDF Kars İl Temsilciliği’nin faaliyet programında yer alan Yaz Dağcılık Eğitimi kapsamında Kars Kent Ormanında 12 sporcunun katılımı ile 7 günün sonunda tamamlandığını söyledi.

Kars Kalesi arkasındaki Kent Ormanında çalışmalarını sürdüren dağcılara temel dağcılık eğitimi verdiğini belirten Eryılamaz yaptığı açıklamada, “7 gün boyunca dağcılara temel dağcılık ve dağda yaşam, çevre ve dağ kültürü, dağ etiği (deklarasyon), yaz dağcılığı için teknik ve kişisel malzemelerin tanıtımı ve kullanımı gibi eğitimler verdim.

Ayrıca kamp çadırı kurma ve çadırda yaşam, gece ve gündüz yürüyüş bilgisi ve zorluk dereceleri, yaz dağcılığında beslenme ve sıvı alımı, harita, pusula ve dağda yön bulma, meteoroloji, arazi ve hava koşullarından kaynaklanan tehlikeler, dağcılık ve kaya tırmanışı için antrenman bilgisi gibi geniş kapsamlı eğitimlerimizi tamamladık. Tarihi Kars Kalesi arkasında ve yörede ‘Dereiçi’ olarak bilinen kanyonun dağcılar için tarifsiz özelliklere sahip. Bölge kaya tırmanışına son derece uygun olduğu gibi yaz ve kış dağcılık eğitimleri içinde önemli bir alan özelliklerine sahip. ” dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Ardahan İl Temsilcisi Muhammet Yıldırım da yaptığı açıklamada, TDF öncülüğünde Kars, Ardahan ve Iğdır’da dağcılığın her geçen gün daha da geliştiğini söyledi. Yıldırım, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Kars İl Temsilciliği’nin faaliyet programında yer alan Yaz Dağcılık Eğitimine katılan dağcıların, bir dağcının bilmesi gereken her şeyi bu eğitim sırasında aldıklarına dikkat çekti.

TDF Kars İl Başkan Yardımcısı Harun Çalkın da Karslı ve Ardahanlı dağcıların 11 Aralık Dünya Dağcılar Günü’nün de içerisinde bulunduğu hafta boyunca, dağcılık eğitimi almalarının son derece önemli olduğunu söyledi. Çalkın Kars, Ardahan ve Iğdır da dağcılık ve doğa sporlarının turizm destinasyonu açısından da bölge illerinin tanınması ve kalkınması bakımından da önem taşıdığını dile getirdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi