enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5246
EURO
34,7847
ALTIN
2.440,94
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Sarıkamış, bizim tarihimizde çok önemli bir yere sahip

Sarıkamış, bizim tarihimizde çok önemli bir yere sahip
REKLAM ALANI
06.01.2024
0
A+
A-

Bakan Bak Doğu Ekspresi’yle Sarıkamış’a Gelen Gençleri Karşıladı

KARS-BHA

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sarıkamış Şehitleri’ni anma etkinlikler kapsamında Ankara’dan Sarıkamış’a tarihi Doğu Ekspresi’yle gelen gençleri karşıladı. Bakan Bak, daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Sarıkamış’ta şehitler için yapılan ‘Kardan Heykeller’in açılışını gerçekleştirdi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sarıkamış Şehitleri’ni anma etkinlikler kapsamında Kars’a geldi.

Bakan Bak ilk olarak Ankara’dan Sarıkamış’a tarihi Doğu Ekspresi’yle gelen gençleri karşıladı.

Sarıkamış Tren Garı’na yaklaşık 27 saatlik yolculuğun ardından gelen treni karşılayan Bakan Bak, burada basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu.

Önemli bir etkinliği bu yılda gerçekleştirdiklerini aktaran Bakan Bak, “Gençlerimiz, Anadolu’muzun güzelliklerini görerek geldiler. Sarıkamış bizim tarihimizde önemli bir yere sahip. Allahuekber Dağları’nda kaybettiğimiz, bu vatanı korumak için canını veda eden şehitlerimizi anıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Sarıkamış’a her yıl Türkiye’nin dört bir yanından gençlerimizi getiriyoruz. Geçen yıl da tren organizasyonu olmuştu. Gençlerimiz ve halkımızdan çok talep gördü. İnşallah bu süreci devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Şehitleri anmanın önemine dikkati çeken Bakan Bak, “Şehitlerimizin kanlarıyla yoğurulmuş bu topraklar bizim için çok önemli. Gençlerimize bu coğrafyanın büyük mücadelelerle kazanıldığını göstermek istiyoruz. Ülkemiz bu coğrafyada bir yandan terör örgütleriyle mücadele ediyor bir yandan da jeopolitik olarak bölgede güçlü bir devlet olma yolunda ilerliyor. ” dedi.

Bakan Bak, gün içinde de etkinlikler olacağını aktararak şunları kaydetti:

“Yarın yürüyüşümüzü de yapacağız. Tren yolculuğuna ben de arzu ederdim katılmak ama başka programlarım nedeniyle olamadım. Doğu Ekspresi güzergahı itibarıyla ve anılarıyla güzel bir süreç oldu arkadaşlarımız için. Şehitlerimizi anmak için buradayız. Bu vatandaki en önemli şiarlarımız ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Bayram İnmez, Ezan Dinmez’dir. Bizi birbirimize bağlayan bu toprakların değerleridir ve onları anmak bizim için önemli. Yiğitlerimizi, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gençlerimize bu vatanın değerlerini öğretmek önemli. Her yıl daha da güçlendirerek bu etkinliği yapıyoruz.”

Sarıkamış’ta şehitler için yapılan “Kardan Heykeller’in” açılışı gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sarıkamış Şehitleri’ni anma programı kapsamında yapılan “Kardan Heykeller’in” açılışını, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’la gerçekleştirdi.

Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki 200 kamyon karla yapılan heykellerin açılışında konuşan Bakan Bak, “Bizim için, tarihi olayları, vatanın savunmasını gençlerimize gelecek nesillere aktarmak çok önemli. Bakanlık olarak Türkiye’nin dört bir yanından gençleri buraya getiriyoruz. Amacımız Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gelecek nesillere, bu vatan uğruna şehit düşenlerin hatıralarını anımsatmak. Bu kapsamda gençlerimizi pek çok organizasyona götürüyoruz. Destansı kahramanlıkları gençlerimize anlatıyoruz. Bu topraklarda şehitlerimizin izleri var. Yaklaşık 10 gün önce terörle mücadelede 12 şehidimiz oldu. Onlar bizim bir parçamız. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmamız lazım. Güçlü bir Türkiye var.” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Bak emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu heykeller üniversitemizin hocaları ve öğrencileri tarafından yapıldı. 200 kamyon kar taşındı. Her yıl yapıyoruz. Yürüyüşün yapıldığı yerde de var.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakan Bak ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, heykellerin açılışını yaptı. Heykellerini açılışı sırasında Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan Türk Hava Kurumu’na bağlı paramotorla pilotlar gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Sarıkamış şehitleri anısına meşaleli kayak ve 3D gösterisi düzenlendi

Sarıkamış Harekatı’nın 109. yılı anma etkinlikleri kapsamında meşaleli kayak ve 3D gösterisi yapıldı. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak katıldı.

Allahuekber Dağları’nda 109 yıl önce donarak şehit olan askerlerin anısına Sarıkamış Kayak Merkezinde, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri tarafından meşaleli kayak gösterisi düzenlendi.

Sarıkamış Kayak Merkezi 1. Etap pistinden kayarak gelen tim, bitişine yakın bir noktada kurulan “Sarıkamış 109. yıl” yazısını, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile tutuşturdu.

Ardından kayak merkezinde bir otelin dış yüzeyine yansıtılan görüntülerle Sarıkamış Şehitleri Mapping 3D gösterisi düzenlendi.

Mapping gösterisinde, Sarıkamış şehitlerinin hikayesi anlatıldı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Sarıkamış Marşı için hazırlanan klip gösterildi.

Etkinlikler dronla da kaydedildi

Programa, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi