enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

PATİKLE BAŞLA KİTAPLA YAŞA PROJESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

PATİKLE BAŞLA KİTAPLA YAŞA PROJESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
REKLAM ALANI
03.02.2021
0
A+
A-

Kahta ilçesinde kitap okumanın beşikte başlaması gerektiğine vurgu yapmak amacıyla başlatılan ‘Patikle Başla Kitapla Yaşa’ projesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Proje ekibi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Proje hakkında sunum yapan Kahta Şehit Muhammet Safitürkİlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Tenzile Coşkun, bilişsel gelişimin okul öncesi dönemlerde çok hızlı olduğuna vurgu yaparak, “projemiz, okul öncesi dönemlerde çocuklardaki merak ve öğrenme ihtiyaçlarını kitaplar yoluyla gidermemeyi amaçlıyor. Öğrencilerimiz velilerinin gözetiminde öğrenme ihtiyaçlarını hikaye ve tasarım odaklı kitaplar ile öğrenme ihtiyaçlarını gidererek kitabı sevdirmeyi hedeflemektedir. Bu kitaplar ile öğrencilerin soru sorma, sorgulama, problem çözme, eleştirel düşünme ve tasarım düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.” şeklinde konuştu.

Proje ile bebeklikten itibaren çocuklarda okuma kültürünün ve okuma alışkanlığının kazandırılmasını hedeflediklerini kaydeden proje sorumlusu Tenzile Coşkun, “bebeklikten itibaren çocuklarda okuma kültürünün ve okuyucu kimliğinin gelişmesi, kitap seçimi, yetişkinlerin çocuklara kitap okuma teknikleri, düşünme sorgulama süreçlerini desteklemeyi hedeflemekte. Bu hedefe ulaşmak için sınıf, ev, kütüphane, müze, park, bahçe gibi mekanların ortam yönünden zenginleştirilmesi ve daha etkin kullanılması planlanmakta” dedi.

Geleceğe yapılan en büyük yatırımın eğitime yönelik yapılan yatırımların olduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, geleceğin teminatı olan çocukların düşünen, düşündüğünü hayata geçirmek adına proje üretebilen, okuyan, araştıran, algılama gücü yüksek milli ve manevi değerlerine bağlı bireylerin yetiştirilmesine yönelik çalışmaları desteklediklerini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, proje çalışmalarından ötürü Kahta Şehit Muhammet Safitürkİlkokulu Müdür Yardımcısı Yaşar Görgeç ve proje koordinatörü Okul Öncesi Öğretmeni Tenzile Coşkun’a teşekkür etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi