SİVAS-BHA
Yurt içi ve yurt dışından ilgi gören Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde yeni sezonun açılışı gerçekleştirildi. Açılış kapsamında Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kayak merkezini ziyaret ederek son durum hakkında Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun’dan bilgi aldı.
Yıldız Dağı’nın Sivas’ın yükselen turizm değerlerinden biri olduğunu belirten Şimşek, “Bugün itibarıyla kayak sezonunu açmış bulunuyoruz ve misafirlerimizi ağırlamaya başladık. Sezonumuzun hayırlı, kazasız ve belasız geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Bölgede önceki gün etkili olan kar yağışının kayak merkezini de olumlu etkilediğini ifade eden Şimşek, “Yıldız Dağı’ndaki tüm kayak pistlerimiz sezona hazır. Kar yağışıyla birlikte pistlerimiz elverişli hale geldi” diye konuştu.
Kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığını belirten Şimşek, geçen sezon yaşanan olumsuzluklar nedeniyle kısa bir dönem geçirildiğini hatırlatarak, “Bu sezon yaklaşık 120 gün sürecek bir kayak sezonu bekliyoruz. Hedefimiz 200 binin üzerinde misafiri Yıldız Dağı’nda ağırlamak” ifadelerini kullandı.
Açılış programı kapsamında vatandaşlar halay çekerek eğlenirken, kayakçılar ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla pistlerden kaydı. Sezon açılışı havai fişek gösterileriyle renklendi.
Programa il protokolü, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sivas kent merkezine 58 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde 2 bin 226 ve 1.636 metrelik iki telesiyej, 804 metrelik teleski, farklı uzunluklarda kayak pistleri, kızak pisti, yürüyen bant ve t-bar gibi mekanik tesislerin yanı sıra otel, bungalov evler, kafe ve restoranlar yer alıyor.