enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Yeşil Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla çalışıyoruz

Yeşil Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla çalışıyoruz
REKLAM ALANI
23.01.2024
0
A+
A-

“YEŞİL DÖNÜŞÜM VE SINIRDA KARBON DÜZENLEME MEKANİZMASI BİLGİLENDİRME VE İSTİŞARE TOPLANTILARI” BAŞLIYOR

ANKARA-BHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Hedefleri doğrultusunda çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. İklim Değişikliği Başkanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda, Sanayi ve Ticaret Odalarının kayıtlı üyelerine eğitim içerikli ‘Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantıları’ başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla çalışıyoruz.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda; ülkemizdeki sanayicilerin, 2026 yılında başlayacak emisyon ticaret sistemine adaptasyonu ve iklim değişikliği konusunda farkındalığının arttırılması kapsamında, “Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantıları” başlıyor. Bugün Eskişehir Sanayi Odasında gerçekleşecek istişare toplantıları, 24 Ocak’ta ise Denizli Sanayi Odasında yapılacak.

YEŞİL MUTABAKAT EYLEM PLANI VE KARBON AYAK İZİ HESAPLAMA STANDARTLARI ELE ALINACAK

Toplantılarda; Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM), Ülkemiz Sera Gazı Emisyon İzleme, Raporlama ve Doğrulama Sistemi, Emisyon Ticaret Sistemi ve SKDM İlişkisi, Yeşil Mutabakat Eylem Planı, Karbon Ayak İzi Hesaplama Standartları konuları ele alınacak.

 “SANAYİCİLERİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIĞI ARTTIRILACAK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Hedefleri doğrultusunda kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti.

Bakan Mehmet Özhaseki, “Sanayicilerimizin; 2026 yılında başlayacak emisyon ticaret sistemine adaptasyonu, karbon ayak izinin hesaplanması, finansman imkânları ve iklim değişikliği konusunda farkındalığının arttırılması için Sanayi ve Ticaret Odaları özelinde ‘Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantıları’mız, İklim Değişikliği Başkanlığımız ve TOBB koordinasyonunda başlıyor. Bugün Eskişehir Sanayi Odası ile başlayacak toplantılar, diğer illerimizde de devam edecek.” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi