enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Yeni isim istemiyoruz, adı 19 Mayıs kalacak

Yeni isim istemiyoruz, adı 19 Mayıs kalacak
REKLAM ALANI
29.12.2023
0
A+
A-

Yavaş’tan 19 Mayıs Stadyumu çıkışı: Yeni isim istemiyoruz, adı 19 Mayıs kalacak

Bahar AŞILI-Ferhat BAĞCI/ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu ile Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından kahvaltılı buluşma programı gerçekleştirildi. Buluşmaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Kent Konseyler Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu ile spor kulüpleri başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu, en büyük problemin tesis olduğuna değinerek  “Yapımına devam edilen tesislerin sisteme kazandırılması, amatör spor planı kullanılması olmasından dolayı mutlu olacağımızı ifade etmek isterim” dedi. 

Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Halil İbrahim Yılmaz, Amatör Spor Kulüpleri başkanlarının gençlerin abisi olarak gördüğünü söyleyerek “Sadece yüz elli bin lisanslı sporcunun değil bu kentte nefes alan bütün gençlerin abisi olmuş bildiğimiz için sizi çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yavaş: 4 buçuk yılda yapılan yeşil alan bizden önceki 25 yıla eşit

Buluşmada konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, önceliklerinin her alanı spor yapılabilir hale getirmek olduğunu belirterek Ankara’nın birçok noktasında projelere devam edildiğini belirtti. Yaklaşık 18 milyon metrekare yeşil alan yapıldığını açıklayan Yavaş, “Dört buçuk yılda yapılan 18 milyon metre kare yeşil alan bizden önceki 25 yılda yapılana eşittir” diye konuştu.

“19 Mayıs Stadyumunun ismi böyle kalacak”

Türkiye’nin ilk stadyumlarından olan ve 1936 yılında inşa edilen 19 Mayıs Stadyumu’nun yeniden inşa edildiğini hatırlatan Yavaş, stadyuma Büyük Ankara Stadyumu ismi asıldığını belirterek şöyle konuştu:
“45 bin kapasiteli 19 Mayıs Stadyumu yeniden yapılıyor. Stadyum Büyük Ankara Stadyumu olarak isimlendirilmeye çalışılıyor. Stadyuma yeni isim konulmasını biz istemiyoruz. Çocukluğumuzdan beri orası 19 Mayıs Stadyumudur. Yine orasının 19 Mayıs Stadyumu olarak kalacaktır”

Yavaş sözlerini Amatör Spor Kulüplerine desteklerin ve spor tesislerinin yapımına devam edileceğini belirterek noktaladı.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi