enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3803
EURO
34,7859
ALTIN
2.396,81
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
20°C
Adıyaman
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Çok Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
22°C

“Yeme deneyimi unutulmaz kılınmalı”

“Yeme deneyimi unutulmaz kılınmalı”
REKLAM ALANI
14.03.2024
0
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (AHBVÜ) ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ortaklığında “Gastronomi Turizmi ve Turizmin Tanıtımında Medyanın Rolü” paneli gerçekleştirildi. Panelde konuşan Şeyda Koçak Kurt, “ Yeme deneyimi unutulmaz kılınmalı” dedi.

featured

“Yeme deneyimi unutulmaz kılınmalı”

Dr. Öğretim Üyesi Kurt “Gastronomi turizminin geliştirilmesi ve pazarlanmasındaki temel unsurlardan biri yemek yeme deneyimini unutulmaz kılmak için ona değer katmanın yollarını bulabilmektir” dedi. Kurt konuşmasında şunları kaydetti:

“Gastronomi bu anlamda oldukça karmaşık ve yoğun şekilde insan hayatının içerisinde yer alır ve bu önemi onu medya araçlarının da merkezine taşır. Bir eğilim olarak ifade edilebilecek olan yemek medyası bugün, eğlence anlayışının da hakim olduğu bir gösteri dünyasının içinde yer almaktadır. Özellikle yemek programlarının ve yarışmalarının, gurme gezi programlarının, blogların, gurme sosyal medya influencerlarının ve yemekle ilgili dijital içerik üreticilerinin yaygınlığı dikkat çekmektedir. Gıda arzının küreselleşmesi ve bilgiye erişimin artması, haber medyasına hakim olan korkularla birlikte gıda ile ilgili risk bilincinin artması sonucunu doğurmuştur. Örneğin, gıda güvenliği ile ilgili haberlerin medyada sık sık yer almasıyla birlikte, pestisit, gıda katkı maddeleri ve koruyucuların kullanımıyla ilgili tüketici endişelerinde önemli artışlar olabilmektedir”

“Yeme deneyimi unutulmaz kılınmalı”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi