enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3391
EURO
35,1710
ALTIN
2.240,61
BIST
8.746,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
15°C
Adıyaman
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Çok Bulutlu
12°C

YDÜ MİMARLIK SINIR TANIMIYOR

YDÜ MİMARLIK SINIR TANIMIYOR
REKLAM ALANI
08.06.2015
0
A+
A-
<YDU Baslik.png>

YDÜ Mimarlık Sınır Tanımıyor…

Prof. Akyüz; pek çok ülkede mezunlarımızın mimarlık, iç mimarlık ve peyzaj mimarlığı yapıtlarında imzası bulunmaktadır. Bu imzalar bizim sınırları aşan gücümüzün göstergesidir.

YDÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğurcan Akyüz; “25.Yılını kutlayan üniversitemizin 16 fakültesinden biri olarak; bilimsel, akademik ve fiziksel yapısı ile Yakın Doğu’nun büyüklüğüne yakışır mimarlık mesleğinin evrensel ölçüleriyle eğitim verdiğimiz Fakültemizde; 18 yıldan beri başarılı mimarlar mezun vermekteyiz” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Dekan Prof.Dr. Akyüz açıklamasında; “Fakültemizde Lisans eğitimini sürdüren üç bölüm bulunmaktadır. Bunlar; Mimarlık, İç Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı bölümleridir. Mimarlık ve İç Mimarlık bölümlerimizde ayrı ayrı hem Türkçe hem de İngilizce Lisans programları mevcuttur. Bu bölüm ve programlar ayrı birer akademik birim olmalarına rağmen ilk iki yıldaki temel eğitimin entegrasyonu ile disiplinler arası ilişki daha belirginleştirilerek yürütülmektedir. Bu yönü ile fakültemiz; öğrencilerin kaynaşmasına ve bilgilerini biribirine aktararak katılımcı bir eğitim sistemi uygulanmasına ve gelecekte ihtiyaç duyulacak işbirliklerinin temellerini kurmaya ortam hazırlamaktadır.

Öncelikle amacımız; mimarlık, iç mimarlık ve peyzaj mimarlığı alanlarında tasarlayıcı, uygulayıcı ve yapıcı meslek insanlarını kendi alanlarında yasal sürede ve koşullarda başarı sağlayacak bilgilerle donatmaktadır.

Bu bilgilerle donanmış mezunlarımızın profesyonel yaşamlarında; akademisyen, öğretim üyesi, mesleki alanında serbest mimarlık, şantiyelerde yönetici veya proje müdürü olarak yetkili konuma yükseldiklerini ve hattâ siyasette de başarılı olduklarını görmekten mutlu oluyoruz.

Yaklaşık onsekiz yıldır dünyanın değişik ülkelerine üçbine yakın başarılı öğrenci mezun ettiğimiz bu bölümlerden; Mimarlık Bölümünün Master ve Doktora programları YÖDAK ve YÖK onaylıdır. İç Mimarlık Bölümümüzün de Master ve Doktora programları yine YÖDAK ve YÖK onaylıdır.

Görsel sanatlar içinde yer alan, mimarlık, iç mimarlık ve peyzaj mimarlığı alanlarının eğitim sürecinde çeşitli aktiviteler, sergiler, kentler ve ülkeler arası geziler düzenlemekte ve bu seyahatler yoluyla öğrencilerimizin görgü, bilgi ve kültürlerini; meslekî bilgiler yanında geliştirici programlar olarak uygulamaktayız. Bunlarda amaç; öğrencilerimizin görerek, yaşayarak, araştırarak, karşılaştırarak mimari eğitimi katılımlı ve aktif olarak almalarını sağlamaktır.

YDÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğurcan Akyüz ayrıca; “bilim, tasarım ve sanatın gelişimini ve değişimini takip ederek, öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmaya çalışmaktayız. Bu açıdan dünyada olup bitenleri izleyerek eğitim programlarımızı ve planlarımızı güncelleştirmekteyiz. Ayrıca eğitimde “Mimarlık, Planlama, Tasarım” temel alanında Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlamaktayız. Yirmi beş yıllık sürede yüz yıllık yol kat ettik diyebiliriz. Pek çok ülkede mezunlarımızın mimarlık, iç mimarlık ve peyzaj mimarlığı yapıtlarında imzası bulunmaktadır. Bu imzalar bizim gücümüzdür” dedi.

Göstermiş olduğunuz  alakadan ötürü teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz…
Hüseyin TURAN
Yakın Doğu Üniversitesi
Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü
 
Yakın Doğu Bulvarı, PK: 99138, Mersin 10
Lefkoşa, KKTC / www.neu.edu.tr
twitter / @yduhaber
Tel:00 90 223 64 64 / 208
Tel:00 90 680 20 45
Fax:00 90 680 20 45
<mim-dekan.jpg>
<mim-senol ile.jpg>

<mim-klup.jpg>

<MİMARLIK.docx>
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi