enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Yakın Doğu Enstitüsü’nde Orta Doğu Ve Akdeniz’deki Yeni Gelişmelerin Kıbrıs’a Olası Etkileri Masaya Yatırılacak …

Yakın Doğu Enstitüsü’nde Orta Doğu Ve Akdeniz’deki Yeni Gelişmelerin  Kıbrıs’a Olası Etkileri Masaya Yatırılacak …
REKLAM ALANI
22.08.2015
0
A+
A-

 

Yakın Doğu Enstitüsü’nden Ortadoğu Ve Akdeniz Konulu Yeni Bir Sertifika Programı

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Yakın Doğu Enstitüsü, Yaşam Boyu Eğitim sertifika programları çerçevesinde Orta Doğu ve Akdeniz coğrafyasındaki son gelişmeleri ve bu gelişmelerin Kıbrıs üzerindeki etkilerini konu alan kısa dönemli eğitim ve sertifika programlarına alanında uzman isimlerle 2015-2016 Akademik yılında da devam edecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nün Yakın Doğu Enstitüsü’nden aldığı bilgilere göre; 2014 -2015 yılında düzenlenen bölge odaklı iki sertifika programının kurumlardan ve toplumun her kesiminden büyük ilgi görmesi nedeniyle 2015-2016 döneminde de düzenlenecek olan kısa dönemli eğitimler ve farklı konu başlıklarıyla ve farklı uzmanların konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu bağlamda ilk olarak “Kaos ve Düzen Arasında Ortadoğu ve Akdeniz” başlıklı kısa dönemli eğitim ve sertifika programı katılımcılarla buluşturulacak.

Yrd. Doç. Dr. Köprülü: Önemli Uzmanlşar Yeni Bölgesel Ve Küresel Güç Çatışmalarını, Etkilerini Ve Çözüm Önerilerini Tartışacak

Yakın Doğu Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü düzenlenecek programlarla ilgili Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne yaptığı açıklamada Arap Baharı olarak adlandırılan halk hareketlerinin baş göstermesi ile birlikte Orta Doğu ve Akdeniz bölgelerinin dünya gündeminin ilk sırasına yerleştiğine vurgu yaparak; bu bölgelerdeki kaostan düzene evrilen bir yolun olup olamayacağını ve bununla ilgili çözüm önerilerini tartışma ihtiyacına yönelik olarak tasarladıkları “Kaos ve Düzen Arasında Ortadoğu ve Akdeniz” başlıklı program çerçevesinde, öğretim üyeleri ve araştırmacı gazetecilerin konuşmacı olarak davet edileceğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Köprülü, “2014-2015 akademik yılı içerisinde Enstitümüz bünyesinde düzenlenen ‘Ortadoğu’da Din ve Siyaset’ ve ‘Orta Doğu’da Dönüşüm: Türkiye ve Kıbrıs’ başlıklı iki ayrı Sertifika Programlarının yoğun ilgi görmüş olması ve bölgede sürekli yaşanan yeni gelişmeler konunun yerel, bölgesel ve küresel ölçekte alanında uzman isimler ile çok boyutlu tartışılması gerekliliğini ortaya koymaktadır” dedi. Köprülü ayrıca, özellikle 2011 yılından bu yana özellikle Arap dünyasında yaşanan kriz ortamı ve uyuşmazlıklar gözönüne alındığında Orta Doğu siyasetinin yeniden yapılanmasına müdahil olan tüm devlet ve devlet-dışı aktörlerin bölgeye ilişkin yaklaşımlarına, yeniden şekillenen ittifaklara ve dönüşen bölgesel ve küresel güç dağılımına ışık tutmak amacı ile adı geçen Sertifika Programının Enstitü gündemine alındığına işaret etti.

Doç. Dr. Umut Koldaş: Bölgedeki Yeni Gelişmeleri  Ve Kıbrıs’a Etkilerini Önemli Uzman İsimler Değerlendirecek

Yeni Programların içeriği ve amacı ile ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, Yakın Doğu Enstitüsü’nün kuruluşundan bu yana yalnızca gündemi takip eden değil gündem yaratan faaliyetleriyle ülkesinde ve bölgesinde önemli bir düşünsel çekim merkezi haline geldiğini belirterek yeni kısa dönemli eğitim programlarının bu çekim dalgasının yeni halkaları olacağını vurguladı. Doç. Dr. Koldaş “Kıbrıs çok karmaşık sosyo-politik bir coğrafyanın ortasında ve çok kritik kültürel, politik ve sosyo-ekonomik dönüşüm süreçlerinin merkezinde bulunan bir ada. 2014 -2015 yıllarında düzenlediğimiz ve bölge uzmanlarının konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirdiğimiz kısa dönemli sertifika programlarında bu kritik süreçlerin değişik boyutlarıyla ilgili toplumsal bir farkındalık yaratmayı amaçladık. Bölgede yaşanan son gelişmeler ve daha önceki programlardaki katılımcılarımızdan aldığımız geri dönümler, bizi bölgede yaşanan dönüşümsel gelişmelerin Kıbrıs’a olası etkilerini derinliğine ve çok boyutlu bir şekilde inceleyecek yeni bir sertifika programı oluşturmaya yönlendirdi.  Bu yeni programda da bölge konusunda uzman akademisyen ve gazetecilerin yanısıra Türkiye ve KKTC’nin ilgili kurumlarından önemli yetkililerin içerikli değerlendirmeleri ile yeni gelişmelerin yerel, bölgesel ve uluslararası dinamiklerini ve  Kıbrıs’a etkilerini çok yönlü olarak ve katılımcılarımızla etkileşimli bir şekilde irdeleyeceğiz.” dedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi