enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4281
EURO
34,8195
ALTIN
2.430,39
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
28°C
Adıyaman
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Vietnam Başbakanı eşi Le Thi Bich Tran, ‘Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalandı

Vietnam Başbakanı eşi Le Thi Bich Tran, ‘Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalandı
REKLAM ALANI
30.11.2023
0
A+
A-

Vietnam Başbakanı eşi Le Thi Bich Tran, ‘Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalandı

Emine Erdoğan ile Vietnam Başbakanı eşi Le Thi Bich Tran bir araya geldi. Anadolu Medeniyetler Müzesi’ni ziyaret eden Le Thi Bich Tran,  burada Olgunlaşma Enstitüleri tarafından hazırlanan Ankara sof kumaşı sergisini ve defilesini izledi. Le Thi Bich Tran, gerçekleştirilen görüşmede ‘Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzaladı. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından görüşme ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Vietnam Başbakanı’nın değerli eşi Le Thi Bich Tran ile bir araya geldik. Anadolu Medeniyetler Müzesi’ni ziyaret eden Le Thi Bich Tran Hanımefendi’nin, burada Olgunlaşma Enstitülerimiz tarafından hazırlanan Ankara sof kumaşı sergisini ve defilesini izleyerek, hayranlık uyandırıcı bulmasından mutluluk duydum.

Bunun üzerine kendisine Türk İğnesinin Mucizesi ve Türkiye’nin Dokuma Atlası Projelerinin serüvenlerini anlattım. Ülkelerimizin bilhassa dokuma kumaşlar ve geleneksel motifler konusunda sahip olduğu kültürel zenginliği, dünyaya tanıtmaya yönelik iş birliği alanlarımızı görüştük.

Sıfır Atık tecrübemizi ve geri dönüşüm alanında edinilen kazanımları paylaşarak, çevre sorunlarıyla birlikte mücadelenin önemine değindik.

Bu vesileyle Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalayan Le Thi Bich Tran Hanımefendi’ye, ortak evimiz dünyanın geleceği adına attığı bu önemli adım için teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi