enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4161
EURO
34,8475
ALTIN
2.429,20
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Uyguladığımız programın somut sonuçları ülke kredi notumuza da yansıdı

Uyguladığımız programın somut sonuçları ülke kredi notumuza da yansıdı
REKLAM ALANI
10.03.2024
0
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, kredi notumuzu bir kademe yükseltirken, görünümümüzü pozitife çevirdi” dedi.

featured

Şimşek: Uyguladığımız programın somut sonuçları ülke kredi notumuza da yansıdı

ANKARA- BHA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide uygulanan programlar sonucunda Türkiye’nin kredi notunun yükseldiğini duyurdu. Şimşek paylaştığı gönderide şu ifadelere yer verdi:

“Uyguladığımız programın somut sonuçları ülke kredi notumuza da yansıdı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu başarıya kayıtsız kalmayarak kredi notumuzu bir kademe yükseltirken, görünümümüzü pozitife çevirdi. Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor. 12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye’nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir.”

Şimşek: Uyguladığımız programın somut sonuçları ülke kredi notumuza da yansıdı

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi