enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Umre Ödüllü Üniversite Öğencileri arası “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” yapıldı

Umre Ödüllü Üniversite Öğencileri arası “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” yapıldı
REKLAM ALANI
25.12.2018
0
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” kapsamında Adıyaman Üniversitesinde sınava giren 150 üniversiteli genç, umre ödülü için ter döktü.

Sınav ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Mehmet Taşçı, “Diyanet İşleri başkanlığımız 30 yıla yakındır Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselam’ın doğum gününü memleketimizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, bütün bölgelerinde, köyden kentlerine ve sınırlarımız dışında da gönül coğrafyamızda yoğun bir şekilde, yoğun kutlama etkinlikleri ile kutlamaktadır.” dedi.

“Bütün kutlamaların tek bir gayesi vardır: Peygamberin hayatını gençlerin hayatına taşımak”

Mevlid etkinlikleri adı altında yapılan ve Peygamberin hayatının anlatıldığı tüm programların hedefinde gençlerin hayatına Allah Resulü Hazreti Muhammed’in hayatını nakşetmek olduğunu vurgulayan Taşçı, “İlimizde de Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselam’ın Mevlid-i Nebi etkinliklerini büyük bir coşkuyla, çeşitli vesilelerle kutlamaya çalıştık, kutluyoruz ve kutlamayada devam edeceğiz. Mevlid-i Nebi vesilesiyle camilerimizde, Kur’an kurslarımızda, okullarımızda, sevgi evlerimizde, konuk evlerimizde ve şu anda aklımıza gelmeyen bütün kurum ve kuruluşlarda özellikle üniversite öğrencilerimizin kalmış olduğu KYK’larımızda büyük bir coşkuyla kutladık. Allah’a hamd olsun bütün bu kutlamaların tek bir hedefi ve gayesi vardır; gençliğimizi en güzel örnek, en mükemmel insan olan önderimiz, rehberimiz, sevgili Peygamberimiz aleyhissalatu vesselam ile buluşturmak, bir araya getirmek, onun hayatını gençlerimizin hayatına taşımaktır.” şeklinde konuştu.

“Bu sınav Peygamber Efendimize sevginin tezahürüdür”

Sınava girerek ter döken öğrencilerin döktükleri terin Peygambere olan sevgilerinin tezahürü olduğunu dile getiren Taşçı, “Bugün de memleketimizin tüm illerinde Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması Organizasyonu var. Ve şu anda Türkiye genelinde tüm üniversitelerimizde bu yarışmaya katılan öğrencilerimiz bu yarışma ile ilgili olmak üzere şu anda sınavdalar. Adıyaman’ımızda da 150 üniversite öğrencimiz lisans, ön lisans öğrencilerimiz İnşallah 90 dakika boyunca ter dökecekler. Bu Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselamın sevgisi, ona muhabbetin bir tezahürüdür. İnşallah bu sınav neticesinde ilimizden erkekler ve bayanlar kategorisinde birinci gelen bir erkek öğrencimize bir de bayan öğrencimize inşallah umre ödülü ile ödüllendirilecektir. Diğer dereceye girenlere de çeşitli ödüller ve hediyeler inşallah takdim edeceğiz.” dedi.

Taşçı, Peygamberi anlatmaya ve ümmet ile buluşturmaya devem edeceklerini söyledikten sonra, “Allah nasip ederse ömrümüz olduğu müddetçe Cenabı Allah bizlere fırsat verdiği müddetçe hem şehrimiz de, hem ülkemizde ve hem de dünyada Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselamı ümmeti ile buluşturmaya, onu ümmetine ümmetini de ona sevdirme mücadelemiz, gayretimiz ilerleyerek devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi