enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

UMADER, BAŞKAN GÜRKAN İLE DEVAM DEDİ

04.12.2017
0
A+
A-

Yaklaşık 6 ay önce Genel Merkezi İstanbul Bahçelievler de kurulan ve kısa adı UMADER olan Uluslar arası Mazlumların Derneği 1. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Tek liste ile seçime giren kurucu Başkan Zeynep Gürkan, delegelerin bütün oyları alarak tekrar başkan seçildi.
UMADER, Bahçelievler Cemil Meriç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 1 Olağan kongresi büyük bir katılımla gerçekleştirdi.
Programın sunuculuğunu Gazeteci ve TV programcısı Recebiye Çataksezer’in yaptığı kongrede
Aslen Adıyamanlı olup, başta Adıyaman Federasyonu Kadın Kolları başkanlığını yürütmekle birlikte uzun zamandır değişik STK’larda aktif görev almakla birlikte bazı siyasi partilerin kadın kolları görevini başarı ile yürüten ve bu anlamda herkesin büyük takdirini kazanan ve kongre de bütün delegelerin oylarıyla tekrar UMADER’in Genel Başkanlığına seçilen Zeynep Gürkan, gelecekle ilgili mesajlarlar veririken UMADER in kuruluşunu şöyle anlattı:

Kongreye katılan bütün katılımcılara teşekkür ederek söze başlayan UMADER’in çiçeği burnunda yeni Genel Başkanı Zeynep Gürkan, Bu kutlu yolda bizi yalnız bırakmayan sayın divan değerli hazirun kıymetli misafirler ve basınımızın güzide insanları selamların en güzeli olan Allah’ın selamıyla selamlıyor ve hoş geldiniz diyorum.
Bu gün 3 Aralık engelliler gününde 1. olağan kongremiz nasip oldu tüm engellilerimizin engelliler gününü en kalbi duygularım ile kutluyorum. Tabi ki onlar 365 gün baş tacı
UMADER ailem sizleri de sevgi ile selamlıyorum mazlumların derneği masum olan bir dernek
Dernek kurmak değildi amacımız kapılara gitmekti ama dolabımızda ama mutfağımızdan bir yere kadar götüre bildik dernek kurmaktan başka şansımız yoktu ama cesaretimde yoktu.
Ertesi günü rabbim öyle bir güç verdi ki 1 değil 5 dernek kura bilirdim
Hemen onursal başkanımız Mehmet MAZİ’yi aradım sağ olsun öyle bir moral verdi ki sen çok güzel bir dernek kurarsın geç bile kaldın dedi
İhtiyacım olan 7 arkadaşımı aradım sağ olsunlar hemen tamam dediler
İhtiyacım olan 1 adresti benden bir türlü kurtulamayan Adem kardeşimi aradım Allah razı olsun hemen adres hazır dedi küçük ama boş olan dairemi kullana bilirsiniz dedi ve ben 11 ayın sultanı Ramazan’ın cuma gününde evraklarımı topladım dernekler masasının yolunu tuttuk arkadaşlar cuma namazına gitti.
Öğlen molası olduğu için evraklarımı masaya koydum bekleme odasına geçtim 5 dakikanın içinde Zeynep GÜRKAN mazbatanı al hayırlı olsun dediler ve şimdi buradayız
Kimsenin eğitimine, maddi durumuna bakmadan samimi olanları ailemize aldık çünkü bizim işimiz mazlumların yüreklerine dokunmaktı onun içinde samimi insanlara ihtiyacımız vardı
Amacımız devletimizin kurumları ile çalışa bilmek sosyal hizmetler kaymakamlık belediyelerimiz Kızılay’ımız kadın koordinasyon merkezimiz milli eğitim müdürlüklerimiz den tam desteği alarak yola çıktık
Sahada dolaşırken bazı vatandaşlarımızın kurumlar hakkında yanlış bilgilen dirildiğine şahit olduk.
Avcılarda hamile ve çocuğu olan bir bayan komşuların yardımı ile geçiniyordu sosyal hizmetlere neden baş vurmadığını sorunca çocuklarımı elimden alırlar dedi ….
Mahmutbey yolunda Urfalı 6 çocuklu bir ailenin…
Sultangazideki yaşlı teyze ve amcam….
Kurumlarımızla el ele verip inşallah mazlumu azaltacağız mazlum mühim yetim, kimsesizler, yaşlı engelli ve mağdur değil sadece şiddet gören, hakkı yenen zalimlerin istismar ettikleri canlardır. Mazlumlar için burada olanlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum dedi.
Kongre de kurulan divan başkanlığına Bahçelievler belediye Meclis Üyesi Selahattin Harputlu seçilirken yardımcı üyeliğine ise GAP Gazeteciler Birliği İstanbul temsilcisi Gökhan Bayram, ASGİAD Başkanı Ömer Yıldırım, UMADER’in üyelerinden Melek Özçoban ve UMADER Gençlik Kolları Başkanı Esengün Gürkan seçildi.
Kongreye Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Star Gazetesi yazarı ve İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, Bahçelievler İlçe Mille Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut. AK Parti Şişli İlçe Başkan Vekili Orhan Altuna, İBB Başkan vekili İsmail Tunçgil, Adıyaman Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Yıldırım, GAP Gazeteciler Birliği İstanbul Temsilcisi Gökhan Bayram, Diriliş Postası Gazetesi Reklam Müdürü Süleyman Alpaydın, Neşe film yapım ve Prodüksiyon yönetim kurulu başkanı Yaşar yılmaz, Sivas-Kangal dernekler Federasyonu Başkanı Bekir Özyurt, TİMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu, Sarıçiçek dernek başkanı Bekir Hallaç, ASİAD Başkan vekili Zülfikar Yeşil, Marmara Mardin Dernekler Federasyonu Başkanı Fuat Budur, UYGAD Basın Cemiyeti başkanı Mehmet Derviş, Bahçelievler Belediye Meclis Üyeleri, Selahattin Harputlu, Mehmet Ercan, Ahmet Hocaoğlu ve Mustafa Şahin, çok sayıda işadamları, bürokrat, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, UMADER Yönetim kurulu Üyeleri, Birim Başkanları, İlçe temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğluda bir konuşma yaparak 3 Kasım Engelliler günü gibi anlamlı bir günde böyle bir kongrenin yapılması kongreye farklı bir anlam kazandırdığını belirtti. Başkan Develioğlu, “Dernekler hiç kuşkusuz vefakâr ve de cefakâr insanların işidir. Bu işler gönüllülük esasa dayalı olduğu için herkes bunu yapamaz. Bunun için UMADER ailesini burada yürekten kutluyorum. Bundan böyle gelecekte gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında bütün mazlumlara kucak açacak bir yuvası var o da UMADER ailesidir. Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yeni Başkanımız Zeynep Gürkan hanımefendiye ve bütün yol arkadaşlarına başarıların devamını diyorum” şeklinde konuştu.
Kongrede birer selamlama konuşmasını yapan Star Gazetesi yazarı ve İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt ve Yüce İnşaat’ın sahibi Adem Yüce birer selamlama konuşması yaparak, Kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, bundan böyle UMADER’in birer ferdisi olmaktan gurur duyduklarını söylediler.

Programın sonunda ise UMADER Basın danışmanı, Gazeteci ve TV programcısı Recebiye Çataksezer, “UMADER” isimli duygu yüklü şiiri okurken salonda bulunanları bir hayli duygulandırdı.
Ve kongreye katılan bütün katılımcılardan büyük bir alkış alması dikkatlerden kaçmadı.
HABER:RECEBİYE ÇATAKSEZER

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi