enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2459
EURO
34,6747
ALTIN
2.402,74
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C

Uluslararası Demokratlar Birliği 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Uluslararası Demokratlar Birliği 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
22.01.2024
0
A+
A-

Murat Ali Blach – Langenfeld

Merkezi Almanya’nın Köln şehri olan, Uluslararası Demokratlar Birliği – UID 20 Ocak 2024 – Pazar günü 8. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Almanya’nın Langenfeld şehrinde özel bir düğün salonunda gerçekleşen genel kurula geniş bir protokol ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntülü mesaj gönderdiği genel kurulda Türkiye’nin Berlin Büyük Elçisi Ahmet Başar Şen, Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, İstanbul Milletvekili Oğuzhan Üçüncü, Konya Milletvekili Meryem Göka, Afyon Milletvekili M. Fatih Toprak, Ak Parti Berlin Temsilcisi Avukat Zuhal Aksoy, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Abdulhadi Tunus, 4. Dönem UID Genel Başkanı Süleyman Çelik, UID Bölge Başkanları, Şube Başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu yer aldılar.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan genel kurulda, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, hem Türk hem de Alman milli marşları okundu.

Genel kurulun açılış konuşmasını 7. dönem Genel Başkanı Köksal Kuş yaptı. Kuş yaptığı konuşmasında “Bu teşkilatın çeşitli safhalarında görevler aldım. Son olarak genel başkanlık görevine getirildim. Teşkilatı her dönem biraz daha büyüttük. 16 ülke ile devraldığımız teşkilatı, 32 ülkeye çıkardık. Şimdi bayrağı yeni gelecek olan kardeşime devrediyorum. İnanıyorum ki bundan sonra gelecek kardeşlerimizde bu teşkilatı daha üst bir seviyeye taşımak için mücadele edeceklerdir” dedi. Konuşmasının sonunda “Bu teşkilata 9 yıl hizmet ettim. Alnım açık. Veremeyeceğim hiçbir hesap yok. Görevde olduğum sürece beraber çalıştığım tüm MKYK ve teşkilat mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ne kadar hakkım var ise hepsi sizlere helal olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı ve salondakiler kendisini ayakta alkışladılar.

Kuş’un konuşmasından sonra kürsüde Türkiye’nin Berlin Büyük Elçisi Ahmet Başar Şen’e söz verildi. Şen konuşmasında “Irkçılık, yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı ve özelikle gençlere yönelik ayrımcılık Türk toplumunun yaşadığı sınamaların başında gelmektedir. Vatandaşlarımıza yönelik yapılan ırkçı saldırılar hafızalarımızda derin yaralar açmıştır. Sadece Türk ve Müslüman oldukları için insanlarımızın evlerinin, işyerlerinin ve camilerinin günümüzde dahi saldırıya uğruyor olması ırkçılıkla mücadelenin kararlılıkla yürütülmesi gerektiğini göstermektedir” diyerek, Almanya’da yaşanılan ırkçılığa dikkat çekti.

Büyükelçinin konuşmasından sonra kürsüye Zafer Sırakaya davet edildi. Sırakaya konuşmasında “Bugün 8. Genel Kurul’u gerçekleşen Uluslararası Demokratlar Birliği’ni yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın temsili açışından son derece önemli ve kıymetli görüyorum” diyerek “Yurtdışındaki vatandaşlarımızın dertleri ile dertlenen, onların çıkarlarının savunucusu olması yönünde önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan Uluslararası Demokratlar Birliği eminim bundan önceki 20 yılda olduğu gibi, bundan sonra da vatandaşın derdi ile dertlenip, onlar için bir deniz feneri olma noktasında hareket edecektir” dedi.

Sırakaya’nın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel kurul için gönderdiği görüntülü mesaj izlenildi. Cumhurbaşkanı’nın mesajından sonra genel kurula geçildi.

Genel Kurul Divan Başkanı 4. dönem genel başkanı Süleyman Çelik oldu. Çelik genel kurul gündemini okudu ve genel kurulu başlattı. İlk olarak geçmiş yönetimin faaliyet raporu ile muhasebe raporları 7. dönem Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter Ragıp Çoraklı tarafından okundu ve ibraları için oylanması talep edildi. Oylama sonucunda talepler oy çokluğu ile onaylandı.

GENEL KURULA TEK ADAY İLE GİDİLDİ

Genel kurulda eski yönetimin ibrasından sonra genel başkanlık için Kenan Hasan Aslan tavsiye edildi ve başka aday da olmayınca Aslan tek aday olarak oylandı ve oy çokluğu ile Uluslararası Demokratlar Birliği’nin 8. Genel Başkanı Kenan Hasan Aslan oldu.

Yeni Genel Başkan Kenan Hasan Aslan kürsüye çıkarak bir teşekkür konuşması yaptı. Konuşmada “Uluslararası Demokratlar Birliği’nin kuruluşundan bugüne farklı uluslara, kültürlere ve dinlere mensup insanlara, toplumsal yaşamın her alanına katkı sağlayan ve eşit haklara sahip bireyler vizyonu çerçevesinde faaliyet gösterir” diye söyledi.

Tüm dünyada Türklerin ve kardeş toplulukların yaşadıkları ülkelerin dokusuna, farklılıklarına saygı ve karşılıklı anlayış ruhu ile çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Aslan, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin çalışmalarını geliştirerek sürdüreceğini ifade etti.

Aslan, “Uluslararası Demokratlar Birliği, Türk varlığının olduğu her noktada temsiliyeti hedef edinerek siyasal, sosyal, kültürel, akademik ve ekonomik katılımı üst düzeyde geliştirmek yönünde yoğun gayret sarf etmektedir.” dedi.

Konuşmanın ardından Zafer Sırakaya, 7. dönem başkanı Köksal Kuş’a bir plaket ve çiçek vererek hizmetleri için teşekkür etti. Sonrasında hep birlikte genel kurul hatıra fotoğrafı çekilerek, genel kurul son buldu.



REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi