enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2933
EURO
34,8008
ALTIN
2.393,05
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
20°C
Adıyaman
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
22°C

Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini sürdürüyoruz

Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini sürdürüyoruz
REKLAM ALANI
10.11.2023
0
A+
A-

Erdoğan: Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini sürdürüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın gündeminde; Ulu Önder’in vefatının 85’inci yıl dönümü, hayat pahalılığı, Avrupa Birliği ile ilişkiler yer aldı.

“Enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığını çözmekte kararlıyız”

Hayat pahalığını çözerek vatandaşların refah seviyesini artıracaklarını dile getiren Erdoğan, “Ekonomide elde ettiğimiz büyük başarıların son dönemde ortaya çıkan küresel krizlerin ülkemize olumsuz etkileri sebebi ile gölgelendiğinin farkındayız. İnşallah bu olumsuzlukları önümüzdeki yıldan itibaren kademe kademe ortadan kaldırarak yatırım, istihdam, üretim ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Özellikle enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığını çözmekte kararlıyız. Bu süreçte refahı aşınan dar ve orta gelirli kesimlerin kayıplarını telafi etmek de boynumuzun borcudur. ifadelerini kullandı.

“Avrupa Birliği, içine düştüğü stratejik körlükten kurtulma umudunu giderek yitirmektedir”

Avrupa Birliği ile yaşanan sorunların kaynağında Türkiye’ye karşı husumet içeren tavırların olduğunu dile getiren Erdoğan, “Avrupa Birliği ile ilişkilerde mesafe katedemememizin sebebi, birlik üyesi kimi ülkelerin Türkiye’ye karşı aleni husumet içeren tavırlardır. Avrupa Birliği, içine düştüğü stratejik körlükten kurtulma umudunu giderek yitirmektedir. Umudunu giderek yitiren Avrupa Birliği, Türkiye’nin kapısını çok çalacaktır. Birleşmiş milletler kürsüsünden küresel yönetim ve güvenlik sisteminin köhnemişliğini ve reforma tabi tutulması gerektiğini defalarca anlattık. Bu çağrımızın giderek daha çok makes bulduğunu ve tarafları adım atmaya zorlayan bir iklimin inşasına vesile olduğunu görüyoruz” açıklamasında bulundu.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi