enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4161
EURO
34,8475
ALTIN
2.429,20
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Ülke tarihimizdeki en yüksek performansımızı bugün başarıyla tamamladık

Ülke tarihimizdeki en yüksek performansımızı bugün başarıyla tamamladık
REKLAM ALANI
15.03.2024
0
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Ülke tarihimizdeki en yüksek performansımızı bugün başarıyla tamamladık” dedi.

featured

Şimşek: Ülke tarihimizdeki en yüksek performansımızı bugün başarıyla tamamladık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda üç yıl aradan sonra ihraç edilen 2 milyar tutarındaki ilk Euro tahvili spreadi 2017’den beri en düşük seviyede gerçekleştiğini duyuran şimşek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Ülke tarihimizdeki en yüksek performansımızı bugün başarıyla tamamladık. Üç yıl aradan sonra ihraç ettiğimiz 2 milyarlık ilk avro harcamamızın spreadi 2017’den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti. Beş kattan fazla talep gelen işlemimiz, bu sene yatırım yapılabilen nota sahip ülke ihraçları dışında gerçekleşen ilk avro ihracı oldu. Başarılı bir şekilde uluslararası düzeyde yaşayanların varlığına olan güvenin, programımıza olan inancın açık bir göstergesidir. Yerel seçim sürecinde kısa vadeli beklentiler ile işlemler spekülatif söylemler ve pozisyonlar programımızın erişebildiğini engelleyemez.”

Şimşek: Ülke tarihimizdeki en yüksek performansımızı bugün başarıyla tamamladık

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi