enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

UFUK ÜNİVERSİTESİ’NDE “TOPLUM LİDERLERİ GELİYOR’ PROJESİ

UFUK ÜNİVERSİTESİ’NDE “TOPLUM LİDERLERİ GELİYOR’ PROJESİ
REKLAM ALANI
09.03.2024
0
A+
A-

UFUK ÜNİVERSİTESİ’NDE “TOPLUM LİDERLERİ GELİYOR’ PROJESİ

Nazlı ÖNGÖREN – Ferhat BAĞCI/ANKARA-BHA

ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI, ANKARA TİCARET ODASI BAŞKAN YARDIMCISI HALİL İBRAHİM YILMAZ:

“YAZILI OLMAYAN KURALLAR TOPLUMU İYİ İNSANLAR YAPAR”

“BU COĞRAFYA YAZILI OLMAYAN KURALLARLA ÖRGÜTLÜ TOPLUM OLDU”

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ufuk Üniversite’nin düzenlediği “Toplum Liderleri Geliyor” Programına katıldı.

“Herkesin moral bozduğu ve olmaz dediği ortamda inanana lider diyorlar”

Herkesin ikna olmaya hazır olduğu mevzulardan lider çıkaramazsınız diyen Yılmaz, “sorun çözücü, kural koyucu durumdan vazife çıkarma mecburiyeti var. 100 Yıl önce iyiliği demokrasi çığlığını örgütlemişti Mustafa Kemal Atatürk, kimsede inanmiyordu aslında herkes kendi değerlerine göre itibarsızlaştırıyor bazen. İstanbul’dan başlayan kutlu yolculuk Samsun’da sonra Amasya’ya oradan Erzurum’a oradan Sivas’a ve Ankara’ya geldiği zaman herkesin moral bozduğu ve olmaz dediği ortamda inanana lider diyorlar zaten herkesin ikna olmaya hazır olduğu mevzulardan lider çıkaramazsınız” ifadelerini kullandı.

“85 Milyonun hepsi lider”

Bu coğrafyada liderliği konuşmak ‘vaka-i adiye’ olduğunu söyleyen Yılmaz, Politikacılar, kural koyucular, hayatın içerisinde etkin olanlar ne kadar şansını zorlarsa zorlasın hücreleri örgütlü bir toplum olduğumuz için o baharın gelmesini engelleme şansları yok onun için bu coğrafyada liderliği konuşmak vaka-i adiye de çünkü 85 Milyonun hepsi lider. Bu toprağın böcekleri bile lider yerde bile bir örgütlenme vardır bir hareketlilik vardır. Bugün belki bu demokrasi çığlığın atıldığı kente liderlik başlığında birbirimize küçük deneyimleri anlatmaya çalıştığımız bu özgürlük iklimini borçlu olduğumuz karşılama aslında” ifadelerine yer verdi.

“Mücadelenin olmadığı bir konfor alanından liderde çıkmaz”

Bireyin yok edildiği bir yerde bir milletin örgütlenemeyeceği. Bireyin olmadığı bir yerde topluluğun olamayacağını söyleyen Yılmaz, “Bugün bu ilde örgütlemeye çalıştığımız duyu bir kişinin önde olduğu ve herkesi kullaştırma sürecine soktuğu. Talimatla hücreleri yok ederek düşünme arzusunu resetleyerek bir kişinin duyularına ittat etmeyi organizasyon şeması haline getirdiğimiz bir yapı değil. 85 Milyonun lider olduğu bir yerde hiç kimse diğerinin kulu olamaz. İnsanların birbirini kullaştırmadığı süreç üzerinden liderliği yeniden yorumlamak zorundayız. Biz dar bir alanda kapalı bir toplumda yaşarsanız gelişemezsiniz. İnsanın hiçbir iyi örnek göremediği zaman kötülükle karşılaşma fırsatının olmadığı başka insanların olmadığı ortamlarda herkes kendini çok kutsar ve gelişemez ama kentin içerisinde kaosun ortasında güzellikler yakalarsanız lider olma fırsatını yakalarsınız. Mücadelenin olmadığı bir konfor alanından liderde çıkmaz, insanda zor çıkar. ‘Konfor alanından bir şey çıkmaz’ konfor alanında çıkma arzusudur aslında liderlik. Sosyal çevresi statüsü yokluğu insanları sınıflandırmamız için yeterli bir alan değildir” dedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi