enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C

UÇAK BİLET FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ!

UÇAK BİLET FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ!
REKLAM ALANI

Uçak bilet fiyatları her ay artıyor. Personel eksikliği, artan akaryakıt fiyatları ve Havalimanlarındaki grevler bilet ücretlerini uçuşa geçirdi. Fiyat artışı bitmeyecek gibi duruyor.

 

ZÜRİH – Kalifiyeli eleman sıkıntısı havacılık sektörünü de etkiliyor. Dünyanın dört bir yanındaki çalışanlar daha yüksek ücret talep ediyor. Grevler operasyonları felç ediyor. En son örnek: İtalyan havaalanları kapatıldı. Swiss Havayolları birkaç uçuşu iptal etmek ve yolcuları yeniden rezerve etmek zorunda kaldı. 2000’den fazla yolcu etkilendi.

Ancak Swiss Havayolları, ülkesindeki personel sıkıntısıyla da mücadele ediyor. Pandemi sırasında havayolları, şu anda eksik olan çalışan peronelini toplu halde işten çıkardı. Bu nedenle Swiss, çalışanlarına tatil günlerinden vazgeçmeleri durumunda bir süredir para teklif ediyor. Çünkü tatil için uçmak isteyen yolcuların sayısı her geçen gün daha fazla yolcu check-in kontuarlarında bekliyor. Birçok ülke korona kısıtlamalarını kaldırdı, kısıtlama olmadan seyahat yeniden mümkün.

Düşük kapasite kalır

2023’ün ilk çeyreğinde Swiss Havayolları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70’ten fazla bir artışla üç milyon yolcu taşıdı. Ancak yolcular, pandemi döneminde havayollarının büyük ölçüde düşürdüğü uçuş destinasyonları ile karşılaşıyor. Swiss, bu yıl 2019 kapasitesinin sadece yüzde 85’i ile uçuyor. Havayolu, bu yıl bu konuda herhangi bir değişiklik yapmak istemiyor.

Böylece Havayolunun yolculara uçuş arzı düşük kalıyor. Bu durum şu anda Airbus uçaklarındaki motor sorunları nedeniyle daha da kötüleşiyor. Dünyanın dört bir yanında yüzlerce uçak yere indirildi. Bu durumdan Swiss’de etkilendi. Ve tüm bu yaşananlar, akaryakıt, yemek ve yer hizmetleri maliyetlerini artıran enflasyonun ortasında. Sonuç olarak Bay ve Bayan İsviçre’li yolcular uçak biletleri için giderek daha fazla para ödüyor.

Yılbaşından bu yana fiyatlar yüzde 50 arttı. Bu, fiyat-kalite karşılaştırma hizmeti sunan Compareis tarafından yapılan hesaplamalarla raporlandı. Comparis finans uzmanı Dirk Renkert (58), “Havayolları jeopolitik sorunlarla karşı karşıya. Tedarik zinciri sorunları ve vasıflı işçi eksikliği ile mücadele ediyorlar. Artan taleple birlikte bu, önemli fiyat artışlarına yol açıyor” açıklamasında bulundu. Dirk Renkert yakın zamanda fiyat düşüşünün beklenmemesi gerektiğini, aksine bilet ücretlerin daha da artacağını ifade etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi