enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3397
EURO
35,1220
ALTIN
2.241,18
BIST
8.904,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
14°C
Adıyaman
14°C
Az Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C
Cuma Çok Bulutlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
12°C

Tütün Yasasını Protesto Edenlere Müdahale

Tütün Yasasını Protesto Edenlere Müdahale
REKLAM ALANI

OHAL kapsamında Adıyaman Valiliği tarafından alınan kararla, izinsiz her türlü basın açıklaması 30 gün süreyle yasaklanmasının ardından sabah saatlerinde meclise sevk edilen torba yasa tasarısındaki, makaron veya yaprak sigara kağıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası uygulanmasını protesto etmek isteyenler Ulucami Mahallesi Tütüncüler pazarı önünde toplandılar.

Yaklaşık 4 bin kişi buradan Atatürk Caddesi üzerinden Adıyaman Valiliği önüne yürümek istedi.

Yürümek isteyen grubu polisler, anons ederek yürümemeleri konusunda uyardı. Uyarılara aldırış etmeyen grup, daha sonra yürümek isteyince çok sayıda Çevik kuvvet ve jandarma önlem alındı.

Yürümek isteyen gruba TOMA tarafından tazyikli su sıkıldı. Uzun süre dağılmayan gruplar kentte farklı noktalarda toplandı. Daha sonra hazır bekletilen TOMA, Çevik kuvvet ve jandarma, yürümek isteyen gruplara müdahale etti.

Tütünle ilgili başlayan protestoda çok sayıda yaralı ile gözaltına alınan oldu.

Gözaltına alınanlar emniyete götürüldü. Yaralananlar ise olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Kentte tütünü bahane ederek eylem yapmak isteyen gruplar ise kentin farklı noktalarında bekleyişini sürdürüyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi